woensdag 28 maart 2012

Paascake in eierschaal

Deze grappige cake-eieren
zijn heel gemakkelijk te maken!
Ik zal je laten zien hoe.

Je hebt nodig:
- mijn recept voor eierkoek(jes)
- 50 gram gesmolten margarine
- voedingskleurstof(fen) naar keuze
- 4 tot 6 tot ongekookte eieren
Zet steeds een ei rechtop in de doos en
maak dan voorzichtig in de bovenkant een gaatje.
Ik heb dat gedaan met een kurkentrekker.
Er ontstaan dan rond het gaatje kleine barstjes.
Ga dan voorzichtig met bijvoorbeeld
de achterkant van een theelepeltje onder een barstje,
en maak dan het gaatje wat groter.
Maak het gaatje net groot genoeg,
dat het eiwit er uit kan.
Neem nu een beslagkom.
Schenk het eiwit in de kom,
prik daarna de dooier door,
en giet deze ook uit het ei. 
Voor het cakebeslag heb je 4 eieren nodig.
Schenk de inhoud van de 2 andere eieren
in een apart kommetje.
Hier kun je bijvoorbeeld
een lekker geklutst eitje van bakken voor op brood :-)
Zet de oven alvast maar aan op 175 graden, en dan
kun je nu het cakebeslag gaan maken.
Voor mijn recept klik je op de rode link.

Heb je het cakebeslag gemaakt,
Weeg dan 50 gram gesmolten margarine af.
Smelt dit ongeveer een halve minuut in de magnetron:
Schenk de gesmolten,
 maar niet te hete margarine het bij het cakebeslag,
en spatel dit er egaal doorheen:
En dan is het beslag klaar:

Spoel de lege eierschalen
 onder stromend water goed uit,
en laat deze op kop even uitlekken.
Kook ondertussen water
en schenk dat in een hitte bestendige bak,
waar je wat zout aan toe voegt.
Doe hier de lege eierschalen in.
Dat gaat het makkelijkste door de schalen
eerst vol te laten lopen met het zoute water.
Daardoor zinken ze, en blijven ze niet
boven drijven.
:-)
Laat dit ongeveer een half uurtje staan.
Haal ze na ongeveer 30 minuten uit het zoute water,
en zet ze weer op de kop om uit te lekken.
Nu is een cupcake ovenplaat heel handig!
Zet de lege eierschalen rechtop,
met behulp van stukken aluminiumfolie.
Zo staan ze mooi stevig,
en vallen ze niet om tijdens het bakken.
Ik heb 6 kleuren en dus 6 glazen gebruikt,
Die heb ik allemaal gevuld met ongeveer 2 eetlepels cakebeslag.
Elk glas met beslag heb ik apart gekleurdmet voedingskleurstof.
In elk van de lege schalen heb ik voorzichtig door de opening
een kleur beslag geschonken.
Je kunt het ook voorzichtig met bijvoorbeeld
een trechtertje of een spuitzakje doen.
Zet nu de bakplaat ongeveer 25 minuten in de oven.
Controleer dan met een prikker of de cakejes gaar zijn.
Als ze langer moeten,
dek je ze met wat aluminiumfolieaf,
om eventuele verbranding te voorkomen.


En dit zijn ze dan:
Breek na afkoeling, de eierschalen rondom wat weg,
zodat je ze leuk kan presenteren!
Hierdoor kun je de ei-vorm goed zien!
:-)
Vrolijk gekleurde cakejes in eierschalen!
Leuk en lekker ideetje voor op de paastafel voor je?
:-)
Hier kun je je familie en / of vrienden
mee verrassen bij een paasetentje of bij de koffie!

Klik op deze rode link voor het cakerecept

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

7 opmerkingen:

missfromage zei

Dat ziet er erg vrolijk uit, Jacqueline!

Je eitjes krijgen een mooi plekje in de Paas Top 10 op AugurkenMetSlagroom (foodblog speciaal voor zwangere vrouwen)

Heerlijke recepten van Jacqueline zei

Bedankt voor je leuke reactie missfromage :-)
Leuk dat je deze vrolijke Paascake in eierschaal een plaatsje geeft in de Paas Top 10!
Ze zijn heel gezellig, en leuk om te maken :-)

Hartelijke groetjes,
Jacqueline :-)

Anoniem zei

Ik vindt dit echt een geweldig idee, ik ben ze vandaag aan het maken voor morgen. Ben benieuwd wat de kids zeggen.

Heerlijke recepten van Jacqueline zei

Hallo 'Anoniem',
Wat zullen je de kids verrast zijn :-)
Veel plezier, en ik wens je hele fijne Paasdagen toe!

Hartelijke groetjes,
Jacqueline

Anoniem zei

Ik heb ze gemaakt, in vanille en chocolade smaak... Heel goed gelukt, alleen teveel beslag in het lege eie gedaan...

Ach de restjes eraf gesneden en lekker opgegeten.

Vullen met een spuitzaknging super!

Morgen gaan ze als attentie mee naar familie waar we het paasdiner eten, mijn kinderen zijn nu al enthousiast, dus ze vallen zeker in goede aarde!!

Dank voor het leuke recept,

Gr Rachel

Heerlijke recepten van Jacqueline zei

Geweldig Rachel!
Wat fijn om dit te lezen Rachel :-)
Ben blij dat de beschijving je zo goed geholpen heeft!
Leuk dat je de familie er ook blij mee gaat maken :-)

Nogmaals fijne Paasdagen, en een fijne tijd met de familie!

Hartelijke groetjes,
Jacqueline

Anoniem zei

Is dat een recept voor 6 personen / eitjes? Het ziet er mega leuk uit en zou dit graag maken volgende week of de week daarachter. Is het recept voor het beslag ook maar voor 6 personen / eitjes of voor meer?