vrijdag 10 augustus 2012

Rabarber gelei

Een heerlijke en prachtige gelei voor over een rabarbertaart!


En dit heb je nodig:
- 500 gram rabarber in stukjes van ongeveer 1 1/2 cm
- 1 dl appelsap
-175 gram suiker
- 1 dessertlepel kardamom
- 5 blaadjes gelatine
Doe de suiker, appelsap en de kardamom bij de gesneden rabarber
en week de gelatine ondertussen in ruim water:
Roer het rabarber mengsel goed door elkaar:
Zet daarna de schaal, zónder deksel 10 minuten in de magnetron.
Roer het vervolgens goed door, en zet het nog 5 minuten in de magnetron:
...Nu is de rabarber mooi gaar,
en kun je het met een pollepel makkelijk uit elkaar roeren:
Knijp de gelatine uit:
en doe het bij de nog hete rabarber:

Roer de geweekte gelatine zorgvuldig door het nog hete rabarber mengsel,
zodat het goed verdeeld wordt:
...en laat de rabarbergelei op kamertemperatuur afkoelen
en lobberig worden.

Giet nu de gelei over de rabarbertaart:
...strijk het er mooi egaal overheen,
en laat het in de koelkast opstijven.
Dit is een mooie afwerking voor over de romige rabarbertaart
met een heerlijke koekjes bodem
die ik ook op deze site heb staan.
Voor de taart en bodem kun je klikken op de rode linken hierboven.

De basis is een heerlijke rabarber dessert is.
Bovenop de taart deze mooie rabarbergelei!

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

4 opmerkingen:

Els zei

Hoi Jacqueline,

Ben nu druk bezig met de gelei en heel benieuwd naar het eindresultaat.Ruikt heerlijk.
Ik serveer de taart in mijn theetuin; dus de klant bepaalt of het een seizoenblijvertje wordt.
Wordt vervolgd.

Groetjes,
Els

Anoniem zei

De taart is heerlijk! Wordt deze week weer geserveerd.

Els

Heerlijke recepten van Jacqueline zei

Hallo Els,
Wat leuk om te lezen!
Ben ook heel benieuwd of de taart goed wordt bevonden door de klanten in je theetuin!
Heel veel succses! :-)

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Els Carol zei

Hoi Jacqueline,

valt zeer zeker in de smaak bij de gasten....staat voor aankomend weekend weer op de kaart!

Gr.Els