maandag 16 juni 2014

Zelf invertsuiker maken: Printbaar zonder foto's

Zelf invertsuiker maken

Klik hier om het recept te zien met de stap voor stap foto's: invertsuiker.
Daar lees je ook informatie hoe invertsuiker ontstaat.

En hieronder staat het recept zonder alle foto's, om het makkelijk te kunnen printen.

En dit is wat je nodig hebt om invertsuiker / suikersiroop te maken:
- 250 gram suiker
- 125 gram water
- een half theelepeltje cream of tartar, of enkele druppels citroensap
- een snufje zout.

Doe de suiker in een magnetron bestendig bakje, en schenk hier het water bij.
Nu doe je er een half theelepeltje cream of tartar, of enkele druppels citroensap bij, én het snufje zout.

Roer de suiker, het water, het zuur en het snufje zout door goed door elkaar, en zet het 2 minuten in de magnetron.

Roer daarna het suikerwater goed door. Je ziet al dat de suiker op gaat lossen.

Zet het nu 1 minuut in de magnetron. Het suikerwater is helder geworden, en je ziet dat het iets is gaan schuimen. Roer het opnieuw door.

Zet het nogmaals 1 minuut in de magnetron.
Als je het bakje uit de magnetron neemt, zie je dat de suikersiroop is gaan borrelen.
De siroop zal nu 80 graden zijn.
Roer het opnieuw door.

Houdt de nog hete suikersiroop 1 1/2 tot 2 uur op dezelfde temperatuur, door het bijvoorbeeld in een thermoskan over te schenken.
Zo heeft de suiker de gelegenheid om fructose en glucose uiteen te vallen.

Als het is afgekoeld, heb je een mooie vloeibare suikersiroop ofwel invertsuiker.
Klaar voor gebruik!

Ik heb dit gebuikt om rolfondant mee te maken, maar ook kneedbare witte chocolade.
Bakkers gebruiken dit ook om te verwerken in bijvoorbeeld glazuur.

Heel veel plezier met de bereiding ervan!

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen: