maandag 28 januari 2013

Speculaaskoek taart-bodem

Een heerlijke taartbodem van verse speculaas!
Dit is een heerlijke bodem voor verschillende taarten,
die niet in de oven hoeven, maar in de koelkast op moeten stijven.

Hieronder staan en aantal voorbeelden van dit soort taarten.
Deze hebben in hun recept hun eigen lekkere bodem,
maar deze speculaas bodem is ook héérlijk!
Zoals bijvoorbeeld:



En dit is wat je nodig hebt voor de bodem:
- 225 gram margarine
en
- 500 gram speculaasdeeg
Klik voor dit recept op de rode link hierboven

Zet de oven aan op 175 graden.

Begin met het maken van speculaasdeeg.
Maak stukjes van het deeg,
en spreid dit uit over een met bakpapier bekleed bakblik:
Zet het bakblik ongeveer 20 minuten in de oven,
tot de koek mooi bruin is gekleurd en gaar is:
Laat de koekbrokjes afkoelen.
...
en rol ze tot kruimels met een deegroller,
...of sla ze aan stukjes terwijl de koekbrokjes in plastic zak zitten:
De koekkruimels zijn klaar.
Verpak ze in een plastic zak, en leg ze weg tot gebuik. 

Weeg nu in een kom de margarine af:
... en smelt de margarine ongeveer 30 seconden in de magnetron: 
Doe nu de koekkruimels erbij:
...en meng dit goed door elkaar:

Knip een pedaalemmerzak van onder open en aan 1 zijkant los,
en spreid deze uit over de bakvorm die je voor de bodem gaat gebruiken.

Strijk het speculaas/margarine-mengsel over de met plastic bekleede bodem:
Vouw het plastic over het mengsel heen:
...en druk met op deze manier het koek/margarine mengsel
mooi in de hoeken...
en stijk het met de platte hand mooi egaal over het oppervlak:
De speculaaskoek taart-bodem is klaar! 
Zet de koelbodem in de koelkast om de bodem stevig te laten worden.
Hierna kun je er de vulling naar je keuze op maken.

Een paar lekkere recepten die je als vulling kunt gebruiken zijn:


Een lekkere veelzijdige bodem dus :-)
De bodem is er klaar voor :-)

Een koekbodem van heerlijk vers, zelfgemaakt speculaasdeeg !

Heel veel bakplezier,
en lekker smullen van de taart naar je keuze!

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind
Terug naar boven

Geen opmerkingen: