zaterdag 18 februari 2012

Goulashsoep


Dit heb je er voor nodig:
- 4 paprika’s
- 4 uien
- +/- 700 gram rundvlees
- 1 blik tomaten op sap
- 1 blikje tomatenpuree
- scheutje azijn ( ongeveer 3 eetlepels)
- 3 blokjes bouillon
- 2 tl oregano
- mespuntje kruidnagelpoeder
-1 eetl. pittige paprikapoeder
- 2 eetl. milde paprikapoeder
- 1 laurierblad
Snij de uien en de paprika’s grof en het vlees in mooie stukjes.

Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hier het vlees rondom bruin.
Voor de malsheid van het vlees doe je hier een scheutje azijn bij.


Doe dan de gesneden uien en paprika’s bij, verkruimel de bouillonblokjes
en strooi ze samen met de rest van de kruiden en het laurierblaadje er overheen.
Roer dit alles lekker door elkaar,
giet er ongeveer een halve liter water bij.
 Schenk de tomaten uit blik en schep het blikje tomatenpuree er over leeg.
Het hele mengsel goed vermengen en zachtjes aan de kook brengen.
Ik heb het in een snelkookpan gedaan,
met gesloten deksel op zacht vuur ongeveer 1 ½ uur laten stoven.
Dit had ik ook in een gewone pan kunnen doen.
Dan heeft het 1 ½ tot 2 uur nodig.

 Zo ziet de soep er na ongeveer 1 ½ uur uit:

Roer de soep nog even lekker door...
...nu is ie klaar om te eten...
...maar het lekkerste is,
om de kruiden de tijd te geven om lekker in te trekken.

Ik had de tijd; heb de soep ’s ochtends gemaakt,
en ’s avond lekker doorgewarmd voor dat we aan tafel gingen om te eten.

Geniet van dit heerlijke winterse soepje, met een stuk geroosterd brood met wat boter :-)


...en nog een fotootje van dichtbij  :-)

… By the way…. Deze soep is altíjd, elk seizoen lekker :-) !

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind


1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een heeeeerlijk recept!! 👍👌🤩😋
Dit is een blijver! 😀