dinsdag 13 maart 2012

'Marse-pein' worteltjes

Voor deze leuke worteltjes heb ik mijn recept voor
En voor de takjes:
- ongeveer 100 gram witte chocolade
- een paar druppels groene voedingskleurstof

Smelt hiervoor de witte chocolade
voorzichtig in de magnetron.
Steeds maar 20 tot 30 seconden
en dan elke keer goed roeren,
tot de witte chocolade vloeibaar is.
Roer er dan de groene voedingskleurstof doorheen.

Niet langer verhitten, want witte chocolade 
is heel gevoelig om te gaan carameliseren.
(Ook lekker, maar niet geschikt voor het doel
om de takjes te maken)

'Verf ' met een kwastje of teken met een
silicone decoratiestift (te koop bij Xenos),
groene takjes op een stukje bakpapier,
net zoveel als de hoeveelheid  marsepeinen worteltjes
die je wilt maken.
En zo maak je de worteltjes:
Maak bolletje van oranje marsepein, van ongeveer 5 gram.
Rol die steeds een beetje langwerpig tussen je vingers.
Maak het aan de ene kant een beetje breder en bol,
en rol er aan de andere kant een puntje aan.

Maak met een cocktailprikker,
of bijvoorbeeld een breinaald, in het bolle gedeelte,
een holletje van ongeveer een halve centimeter diep.
Steek daarna in elk holletje voorzichtig een groen takje,
en druk dan de oranje marsepein rond het takje,
zodat het een mooi geheel vormt.

Van bovenaf gezien:
Decoreer de worteltjes door met een mesje
rondom kleine inkervingen te maken.

Nog even de handelingen zonder prikker:
Een kleine presentie van het eindresultaat:
 En van boven gezien: 

Eenvoudig hè?

Deze worteltje heb ik gebruikt
als decoratie voor de wortelcake.

Klik hier voor rolfondant met gelatine,
waar je ook prachtige figuurtjes van kunt maken,
en super geschikt is om taarten mee te bekleden!

Klik hier voor het maken van de wortelcake.

En hier voor de instructies voor
het konijntje van low-budget marsepein.

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen: