zondag 2 september 2012

Hachee

Lekker Oudhollands stoofpotje met rodekool en aardappelpuree :-)
Een heerlijk klassieke 'ouderwetse' kruidige maaltijd.
Vooral nu de herfst voor de deur staat :-)
 
Ook héérlijk bij het bliksem
 

En dit heb je nodig voor hachee:
- 1 kilo runderlappen
- 4 uien
- 2 appels
- 2 laurierblaadjes
- een stuk of 5 jeneverbessen
- een stuk of 3 kruidnagelen
- 30 gram bloem
- 2 tot 3 blokjes bouillon
- 1 plakje ontbijtkoek
- 2 eetlepels appelstroop
- een scheut olijfolie
- ongeveer 25 gram braadboter

En zo ga je aan de slag:
Snij het rundvlees, de uien en de appels en de ontbijtkoek in stukken.

Smelt de braadboter en verhit de olijfolie in een pan.
De olijfolie zorgt ervoor dat de temperatuur snel heet wordt.
Zodra de braadboter gesmolten is, doe je het rundvlees in de pan:
...en bak het vlees al roerend licht bruin.
Doe dan de grof gesneden uien erbij:
Bak ze even mee:
En doe de bloem erbij:
Roer de bloem er doorheen, zodat het goed verdeeld is:
Schenk er zoveel water bij dat het nét onder staat:
En dan kunnen de kruiden erbij:
De bouillonblokjes, laurierblaadjes, jeneverbessen en kruidnagelen.
Zorg dat de bouillonblokjes smelten,
en roer alles er goed door elkaar:
Breng het geheel aan de kook:
...en dan kan de ontbijtkoek erbij en...
de appel:...
en tot slot de appelstroop:
Roer alle lekker door elkaar heen:
Sluit nu de pan en laat de hachee op een zacht vuurtje
minimaal 1 1/2 uur stoven.

Héérlijk in combinatie met rodekool en aardappelpuree :-)
 
Ook héérlijk bij hete bliksem!
( Klik op de link boven de foto)
 
Hachee:
Een heerlijk klassieke Oudhollands stoofpotje.
Vooral nu de herfst voor de deur staat
een heerlijk smakelijke maaltijd :-)
 
Smullen maar!

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen: