dinsdag 25 september 2012

Huis-tuin & keuken pasta-pers methode :-)

... en dit keer met heerlijke meergranen-pasta i.p.v. alleen tarwe!
...zoals: tarwe, rogge, spelt, haver, gierst en maïs!
Gebruik het eenvoudige recept van pastadeeg,
en neem in plaats van de tarwemeel, meergranenmeel
Klik voor het recept op de rode link hierboven :-)

Zodra het deeg klaar is, maak je er een ovale bol van,
en leg deze op ruim stuk plastic.
Ik gebruik hier een pedaalemmerzak voor,
en knip daar een 4-kant uit.
Rol het pastadeeg stevig op in het plastic:

Neem het overgebleven plastic van het ene uiteinde bij elkaar,
en draai dit stevig op.
Draai van je af.
Klem dit goed vast, zover mogelijk bij het deeg.
Neem nu de nadere kant van de rol,
en druk het deeg heel stevig aan.
Verhoog de druk door het plastic in tegengestelde richting aan te draaien.
Draai hierbij naar je toe.
Zet ook dit uiteinde, zo dicht mogelijk bij het deeg, vast met een klemmetje:
Om het pastadeeg extra te verzwaren kun je er een literpak melk opleggen:
Beetje meer van de zijkant :-)
Laat het pastadeeg op deze manier minimaal 1/2 uur rusten.
Door dit te doen komen de gluten in het deeg tot rust,
waardoor het een mooie stevige pasta wordt.
Op deze manier krijg je een hele mooie compacte pasta.

Nadat het uit plastic is gehaald, snij je plakjes van ongeveer 1 centimer.

Zorg dat de plakjes deeg goed bebloemd zijn
voordat je het deeg de wals te draait,
en ook vóór het snijden door de snijwals.

Heel veel succes ermee,
en geniet vooral van een heerlijke
gezonde vezelrijke pasta -maaltijd :-)
Je kunt hier de lekkere pastasaus over serveren,
of een hele snelle pastasaus
Klik voor beide varianten saus op de rode linken hierboven.

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

2 opmerkingen:

Tanja zei

Ik zal David eens laten kijken hiernaar, hij heeft van ons een pastamachine gekregen, dus is dit wel handig

Heerlijke recepten van Jacqueline zei

Handig en praktich kadootje voor David! Het is heel gezond en voedzaam, als je pasta zelf maakt! Volkoren of meergranen pasta is vaak wat duurder in de winkel. Deze hoeveelheid pasta kan hij ook na het snijden drogen en luchtdicht bewaren tot een volgende maaltijd :-)