vrijdag 8 juni 2012

Kersengelei

Lekker zelfgemaakt, en heerlijk op bijvoorbeeld een plakje cake of Luikse suikerwafels!
En deze simpele ingrediënten heb je er voor nodig:
- 1 potje kersen
- 2 eetlepels maizena, óf custardpoeder.

- Voor een grote pot kersen heb je
- 4 eetlepels maizena of custardpoeder nodig.

Schenk het sap van de kersen in een magnetronschaal:
Schep hier 2 eetlepels maizena, óf custardpoeder bij: 
Roer dit goed door met een garde,
zodat het gekozen bindmiddel goed verdeeld wordt door het sap.
Snij ondertussen de kersen kleiner:
Snij de kersen alleen door de helft
als je de gelei straks op een plakje cake wil serveren,
en maak ze kleiner als je de gelei voor een taart wilt gaan gebruiken,
door de gelei  tussen twee lagen cake uit te smeren.
 Zet het sap met de maïzena of curstardpoeder 1:30 in de magnetron.
Roer het nu goed door met de garde
zodat het een mooie gladde gelei wordt.
 
Zet de gelei hierna nog een keer in de magnetron,
maar nu voor 2:00
De gelei is nu mooi gebonden:
 
 Doe nu de gesneden kersen bij de warme gelei
 en roer het er goed doorheen:
Gebruik voor een taart een grote pot kersen.

Heerlijke smakelijke kersengelei, op een wafel.
Enorm lekker bij een kopje koffie of thee.
Met natúúrlijk een héérlijke toef verstevigde slagroom erop
:-)
Genieten maar!

Klik op de rode linken hieronder voor de recepten van:
en

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

2 opmerkingen:

Dinah zei

Ik heb de gelei gemaakt, wat gemakkelijk zeg dit recept. dank je wel.

Groet,dinah

Heerlijke recepten van Jacqueline zei

Goeienavond Dinah,
Fijn dat je mijn blog hebt gevonden en dat de gelei is gelukt!

Hele fijne feestdagen gewenst en groetjes van mij,
Jacqueline Voordewind.