woensdag 19 september 2012

Cervelaatworst 'light' maken

Lekker voor in een quiche, door de pasta of bijvoorbeeld op een pizza :-)
Voor                 ...en                      Na

Er is en zeer makkelijke en snelle manier
om cervelaatworst te ontvetten!
Je kunt dit gebruiken om bijvoorbeeld een 'light' quiche te maken,
te verwerken door de pasta of op een pizza.
:-)

Snij ongeveer 250 tot 300 gram cervelaatworst
in plakjes van ongeveer 1 centimeter:
Leg op een groot bord 2 stukken keukenpapier,
en verdeel daarop de stukjes cervelaatworst:
Leg hierover weer 2 stukjes keukenpapier,
en zet dit 3 minuten in de magnetron:
Na 3 minuten in de magnetron, haal je het bord eruit,
en zie hier, hoeveel vet eruit is getrokken!
Verwijder het keukenpapier wat er bovenop ligt,
en gooi dit weg:
Pak een schoon bord,
en leg daar opnieuw 2 stukken keukenpapier op.
Prik met een vork de plakjes cervelaatworst
van het vette papier af,
en leg de plakjes op het bord met het schone papier:
Leg weer 2 nieuwe stukken keukenpapier op het schone bord,
over de nog warme plakjes cervelaatworst:
Druk met de platte hand op het keukenpapier:
zodat het restant vet in het papier kan trekken:
En zie hier het resultaat:
Mooie 'slanke' cervelaatworst,
die je heerlijk in hartige gerechten kunt verwerken!

Een geweldige snelle methode
om heel veel vet te onttrekken aan de cervelaatworst :-)
Nu kun je de plakjes cervelaatworst in stukje snijden:
... of knippen:
...om ze daarna te gebruiken
in een quiche, door de pasta of bijvoorbeeld op een pizza,

Leef je maar uit...
Het is geen 'vet hapje' meer!
:-)

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen: