woensdag 19 september 2012

Broccoliquiche

Een heerlijke taartvulling voor de hartige brosse bodem :-)
Lekker gevuld met o.a. broccoli en 2 soorten kaas,
Heerlijk gezond en voedzaam door de brosse tarwe-bodem :-)
Een prachtige quiche met heerlijk bosse bodem :-)

En dit heb je nodig:
Klik op de rode link hierboven voor het recept.

En dit zijn de ingrediënten voor de vulling:
- ongeveer 300 gram broccoli
- 1 ui
- 1 klein bakje champignons
- ongeveer 250 gram cervelaatworst aan 1 stuk
- 200 gram kaas
- 1 bolletje mozzarella

-  250 gram halfvolle koffiemelk
- 1 blokje groentebouillon
- 1 theelepeltje peper
- 1 ruime eetlepel bloem
- 4 eieren

En zo maak je de vulling:
Snij de ui:
...champignons:
...en de broccoli
Snij de mozzarella in blokje en rasp de kaas:

Ontvet de cervelaatworst voor een minder vette quiche:

Voor            ...en                Na
Klik voor de methode hoe dit moet op de rode link hieronder:

Knip de cervelaatworst in stukjes:

Zet ondertussen de oven aan op 175 graden.

Doe wat zonnebloem of olijfolie in de pan,
en fruit hier het uitje in:
Als de uitjes glazig zijn, doe je er de champignons bij.
Schenk eventueel nog een beetje olie in de pan.
Zodra de champignons mooi goudbruin zijn gebakken,
kan de kleingesneden broccoli bij het mengsel:
Roerbak alles door elkaar,
tot de broccoli beetgaar is:
Het vuur kan uit.
De kleingemaakte 'light' cervelaatworst kan erbij:
Schep alles door elkaar heen:
... en doe de geraspte kaas en de in stukjes gesneden mozzarella erbij:
Meng alle mooi door elkaar:
Neem nu de brosse bodem erbij,
en schep het groente/kaas-mengsel over de bodem:
Schenk in een maatkan 250 gram halfvolle koffiemelk:
Verkruimel hier een groentebouillon-blokje boven,
en doe er een theelepeltje peper bij.
Zet dit in de magnetron voor een klein minuutje,
zodat de bouillon kan smelten
waardoor de smaken straks beter verdeeld kunnen worden door het mengsel:
Laat het melk/kruiden-mengsel afkoelen,
anders stollen de eieren die er hierna doorheen gaan.
En als het mengel afgekoeld is, kunnen de 4 eieren erdoor.
Klop de eieren er goed doorheen:
Schep er als laatste 1 flinke eetlepel bloem bij,
en klop dit er ook goed doorheen:
Schenk nu dit melk-kruiden-eieren-mengsel
over het groente/kaas-mengsel.
Zorg ervoor dat het mengsel over het hele oppervlak verdeeld wordt.
De quiche kan nu 45 tot 50 minuten in de oven.
De broccoli-quiche is klaar als de kaas begint te kleuren:
Een héérlijke hartig quiche!

Ook lekker als de quiche is afgekoeld :-)


Een heerlijke hartige taart van o.a broccoli, 2 soorten kaas
Zowel warm als koud heel lekker :-)

Heerlijk gezond en voedzaam,
ook door de heerlijke brosse tarwe-bodem :-)

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen: