donderdag 20 december 2012

Notencrunch

Héérlijk langs of over een taart, of als zoete snack!

En dit is wat je nodig hebt:
- 150 gram gemengde noten
- 150 gram suiker
- 1 eiwit

Zet de oven aan op170 graden

Doe de noten in een zak, en sluit deze.
Sla er stevig met een deegroller op...
...zodat de noten in grove stukken worden gebroken:
 Bekleed een bakblik met bakpapier,
en strooi hier de gebroken noten op:
Strooi de suiker over de noten:
Meng de suiker door de noten:
Tot alles gelijkmatig verdeeld is:
Maak een soort kuiltje in het noten-suiker mengsel,
en giet daar het eiwit op:

Meng alles heel door elkaar...
... en wrijf daarna het eiwit goed door de noten en suiker:
Verdeel het noten-suiker-eiwit mengsel gelijkmatig over de bakplaat,
en zet het ongeveer 30 minuten in de oven.
Schep na 10 minuten het mengsel om:
Doe dit nog 2x na elke volgende10 minuten.

Neem daarna de bakplaat uit de oven.
Laat de het even afkoelen,
en breek de noten-crunch
door het papier steeds op te pakken en dubbel te vouwen:
Je kunt nu deze heerlijke krokante notencrunch gebruiken
om bijvoorbeeld over een taart te strooien,
of de zijkant van een taart te decoreren als afwerking.
Maar ook héérlijk als snack
of in bijvoorbeeld een schaaltje yoghurt.

Zelf heb ik deze notencrunch gebuikt als strooisel op mijn:
Echt een geweldig lekkere combinatie!

En hier als afwerking aan de zijkant van mijn verjaardagstaart:

En als je notencrunch overhoud na deze heerlijke toepassingen,
kun je het gebruiken in chocoladebrokken,
Daardoor krijg je chocolade met noga-achtige vulling.

Stuk voor stuk: heerlijkheden!
Heel veel plezier gewenst met dit recept. :-) 

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen: