donderdag 20 december 2012

X-mastaart met appelbavarois en notencrunch

Een héérlijke, sfeervolle en feestelijke taart!
Met een lekker zacht kruidige cakebodem

En dit heb je nodig voor deze gezellig kerst-taart:

- Een bakblik van 26,5 centimeter bij 12 centimeter
- Bakpapier

Voor de taart opbouw:
Klik voor alle recepten op de rode linken hierboven

- Poedersuiker voor decoratie
- Chocolade versiering
( Schrijf hiervoor de tekst met pure chocolade
op een stuk bakpapier.)

Maak in een bakblik van 26,5 bij 12 centimeter eerst de:
en laat deze afkoelen.
En maak alvast de:
Als deze af is gekoeld, bewaar je het in een afgesloten zak
of bakje met deksel.

Klop een dagdeel van te voren:
Bereid de:
en verdeel dit over de zacht kruidige cakebodem:
Na een dagdeel of dag/nacht
in de koelkast is de appelbavarois mooi opgesteven.

Til het bakpapier met de cakebodem en daarop de appelbavarois
uit het bakblik, en leg het op een mooie schaal:
Doe de verstevigde slagroom in een spuitzak,
en spuit het op de bovenkant, langs de buitenrand van de appelbavarois:
Maak daarna een zigzag-patroon van de slagroom,
en spuit het laatste beetje de leg ruimten:
Strijk hierna de slagroom mooi egaal
over de bovenkant van de appelbavarois:
De verstevigde slagroom is helemaal over de appelbavarois verdeeld:
En zo ziet het er van de zijkant uit:
Een laagje zacht kruidige cake,
Neem de notencrunch erbij:
En bestrooi de slagroom-laag royaal met de notencrunch.
Druk het licht aan, zodat de crunch stevig ligt.
Doe nu wat poedersuiker in een theezeefje,
en bestrooi de notencrunch royaal met poedersuiker:
Vul een siliconen decoratiestift ( te koop bij Xenos)
met gesmolten pure chocolade.
Schrijf op een stuk bakpapier een tekst die je mooi vind.
Laat dit hard worden, en leg de tekst op de notencrunch:
Een prachtige, gezellige en sfeervolle X-mas taart :-)
Een héérlijke zacht kruidige cakebodem,
met een frisse appelbavarois-taart en lekkere krokante notencrunch!

Veel bakplezier,
en vooral hele fijne, gezellige en gezegende kerstdagen!

Hartelijke groetjes
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen: