woensdag 22 augustus 2012

Afrikaanse vruchtencocktail cake

Met een heerlijk zoete saus van room, kokos en gesuikerde walnoten!



En deze eenvoudige ingrediëten heb je nodig:
- 2 koffiekopjes bloem / 200 gram
- 1 1/2 koffiekopjes suiker / 200 gram
- 3 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 400 gram gemengde vruchten uit blik
- 25 gram vocht van de vruchten

Voor de saus:
- 1 1/2 koffiekopje suiker / 200 gram
- 1/2 kopje kokos / 25 gram
- 50 gram margarine
- 1 pakje slagroom
en
- 1/2 kopje walnoten in stukjes / 50 gram

Zet de oven aan op 175 graden
en bekleed een oven met bakpapier.

Maak eerst het cakebeslag:
Doe de eieren in een mix kom:
...de suiker
en de vanillesuiker
( Ik gebruik vanillepoeder die ik bij de bakker koop)
Mix de eieren, suiker en de vanille goed door elkaar heen:
Doe nu de bloem en het bakpoeder erbij en mix verder.
Draai het blik vruchten open, schenk het sap eruit
en weeg 400 gram vruchtjes af:
De bloem en bakpoeder zijn inmiddels door het eimengsel gemixt:
Je bent nu klaar met de mixer.
Nu kunnen de vruchtjes erbij:
Meng de vruchtjes er met een spatel doorheen,
en doe er het vruchtensap bij:
Roer met de spatel ook het vruchtensap er goed doorheen:
Schenk nu het vruchtencake-beslag in de ovenschaal:
Verdeel het mooi over de hele schaal,
en zet het 30 minuten in de oven.

Maak ondertussen de saus:
- 1 1/2 koffiekopje suiker
- 1/2 kopje kokos
- 50 gram margarine
- 1 pakje slagroom
en
- 1/2 kopje walnoten in stukjes

Doe alle ingrediënten in een pannetje:
Roer het met een pollepel door elkaar:
Zet het pannetje op het fornuis
en laat de margarine op matig vuur smelten.
Breng het zachtjes aan de kook:
Laat het roommengsel ongeveer 5 minuutjes een beetje inkoken:
En ondertussen is de vruchtencake mooi gebakken:
Prik er met een vork meteen heel regelmatig gaatjes in.
De saus kan van het vuur en roer het even lekker door:
Giet de saus over de nog warme cake, en verdeel het er gelijkmatig over:
Zet de cake met de saus nog 5 tot 10 minuten in de oven.

Een heerlijke vruchtencake met lekkere zoete saus erover:
Een heerlijke versnapering.
Lekker met een kop koffie :-) 
Het is een heerlijke combinatie:
De vruchtencake met daarover de heerlijke romige zoete saus
met kokos en gesuikerde walnoten!

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind
Terug naar boven

Geen opmerkingen: