vrijdag 10 augustus 2012

Romige rabarbertaart met bitterkoekjesbodem

Heerlijk afgewerkt met rabarbergelei !

Een heerlijke romige en fris zoete taart!

De basis is een rabarber dessert is.
Bovenop de taart een mooie rabarbergelei!
Klik voor deze recepten op de linken rode linken hierboven

Om te beginnen maak je eerst de bitterkoekjes-bodem.
Neem wat extra bitterkoekjes voor decoratie als de taart klaar is.

Bekleed een bakvorm met bakpapier
 en verdeel daar het koekjesmengsel over.

Bedek het bitterkoekjesmengsel met het overlappende bakpapier:
En druk het goed aan:
Ze het in de koelkast tot gebruik.

Voor de taart heb ik het rabarberdessert uitgewerkt
dat ik op mijn blog heb staan.
Klik maar op de rode link hierboven voor het recept :-)

En dit zijn de ingrediënten die ik gebruikt heb voor dit heerlijke dessert:

- 500 gram rabarber
- 5 blaadjes gelatine
- 1 dl appelsap
- 75 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 flinke theelepel kaneel
- 1 dl yoghurt
- 200 gram roomkaas
Voor de taart heb ik wat meer slagroom gebruikt
als in het dessert, namelijk:

- 2 pakjes slagroom slagroom
en
- 3 blaadje gelatine om de slagroom te verstevigen.

Om te zien hoe ik de slagroom verstevig,
klik je op de rode link hierboven.

Bij het dessert moet je de verstevigde slagroom er pas door mengen
als de rabarber opgesteven is.

Maar bij de rabarbertáárt
doe je de verstevigde slagroom er direct na de roomkaas bij.

Je hebt voor de taart 250 gram slagroom nodig.
Dus na het kloppen heb ik eerst de hoeveelheid
door de helft 'afgetekend' met een spatel.

De ene helft gaat sowieso door de taart
Van de ander helft neem je 1/4-de.

De rest van de verstevigde slagroom, dus de 3/4-de die overblijft
zet je terug in de koelkast om straks de taart te decoreren.
Eerst doe je een gedeelte van de slagroom door het rabarbermengsel:
Je zult merken dat het zich niet meteen laat mengen,
maar blijf voorzichtig kloppend roeren.
...en dan steeds een beetje meer verstevigde slagroom erbij:
Tot het een mooi glad mengsel is geworden:
Pak nu de stevig geworden bitterkoekjes-bodem uit de koelkast:
Vouw het bakpapier open:
En vouw het mooi over de randen van de vorm
Giet dan het rabarbermengsel over de bodem:
Zet dit een nachtje in de koelkast, zodat het mooi op kan stijven.
De rabarber is mooi stevig geworden:
Ik heb op de foto hierboven de taart uit de vorm getilt
om te laten zien dat het mooi stevig is.
Daarna heb ik de taart met bakpapier weer in de vorm terug gezet.

Maak ondertussen de rabarbergelei
volgens het recept dat je vind als je op de link hierboven klikt
Laat de gelei op kamertemperatuur komen en lobberig worden.

Giet daarna de rabarbergelei over de opgesteven romige rabarbertaart:
Zet het geheel weer in de koelkast tot de gelei mooi stevig is geworden:
Nu kun je de rabarbertaart mooi decoreren.

Neem de overgebleven slagroom, en doe die in een slagroomspuit
en neem een aantal achtergehouden bitterkoekjes voor decoratie:
Spuit mooie toefjes slagroom naar eigen inzicht op de taart:
En versier de bovenkant met stukjes bitterkoekjes:
Een héérlijke combinatie:

Het bittertje en de suiker van de koekjes in de bodem,
met het zuur zoete van de rabarber!
Hele lekkere tegenhangers!

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen: