zondag 26 februari 2012

Pastasaus (lekker eenvoudig)

Heerlijke en eenvoudige pastasaus voor over mijn zelfgemaakte pasta :-)
Je hebt nodig:

- Een scheutje olijfolie om in te bakken.
- 3 laurierblaadjes
-2 grote uien
- 2 paprika's

- 1 preitje
- 1 kip of runder bouillon blokje
- 1 eetlepel thijm
- 1 eetlepel oregano
- 1 blikje tomaten op sap
- 1 blikje tomatenpuree

Snij de paprika's, uien en het preitje niet al te fijn.
Het is mooi en lekker als je de groenten straks op je bord nog herkent :-)
Hou je niet van grove groenten, dan snij je het gewoon kleiner :-)


Verhit nu in een wok of braadpan een scheutje olijfolie.
Doe hier de laurierbladeren in, en roer dit kort door de hete olie.

1) Voeg de gesneden uien toe,
2) en laat deze iets kleuren
3)Voeg nu de gesnede paprika's toe
en bak deze even mee tot ze ook wat gaan kleuren .
4) Hierna doe je het gesneden preitje erbij en bak even mee.
Roer alle groenten door elkaar
Nu kunnen het bouillonblokje en de kruiden erbij.
Bak ze heel eventjes mee want hierdoor komen de aroma's en smaakstoffen lekker vrij.

Doe de inhoud van blikje tomatenpuree erdoor en bak dit ook even;
hierdoor ontzuurt de puree en wordt het wat milder en wat zoeter van smaak.

Schenk nu de inhoud van het blikje tomaten erbij, en vul het lege blikje met water.
Roer de tomaten op sap door de groenten en de kruiden...

... en schenk dan het water uit het blikje over het mengsel.
 
Roer het allemaal goed door elkaar heen en doe een deksel op de pan.
Laat de saus ongeveer 3 tot 15 minuten pruttelen.
't Is maar net hoe gaar je de groenten wilt hebben.

En zo ziet de eenvoudig te maken maar heerlijke pastasaus er dan uit:

Maak de saus eventueel nog af door het op smaak te maken
met een tweede bouillonblokje.

Heerlijk met zelfgemaakte pasta,
en gefrituurde gehaktballetjes (met een grapje)
Een lekkere, voedzame en gezonde maaltijd,
met verse groenten en vezels :-)

Misschien een leuke uitdaging om dit óók zelf te maken ?

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen: