Een grappig koek hart-cupje om te maken om na het bakken met jam te vullen.
Leuk idee om met kinderen te doen!
Ingredieënten:
- 200 gram bloem
- 100 gram zachte margarine
- 100 gram suiker
- 1 ei, geklutst
- 1 theelepel vanillesuiker
- 1 theelepel bakpoeder
Voor de vulling:
- Een pot rode jam.
Alles is klaargezet, nu kan het bij elkaar in de kom.
Het geklutse ei doe je er maar voor de helft door.
De andere helft bewaar je om de koekjes vóór het bakken te bestrijken.
Kneed het koekjesdeeg tot een samenhangende bol, en weeg deze af .
Deel het gewicht door 20
Snij het deeg in dit geval in stukjes van 20 gram.
Maak hier 2 stukjes van 10 gram van.
Hou steeds de 2 stukjes bij elkaar.
20 gram:
20 gram door midden:
Vorm hier 2 bolletjes van...
...en leg ze tegen elkaar aan.
Zet ondertussen de oven op 175 graden, dan kan hij goed opwarmen, terwijl je de koekjes maakt.
Op de foto's hieronder zie je precies hoe je ze kunt vormen.
1. Druk je duim en wijsvinger in elk een bolletje en druk ze tegelijk tegen elkaar.
2.Terwijl je met 2 vingers de deegbolltjes bij elkaar duwt, maak je met je andere hand een puntje onderaan zodat het deeg een hartje vormt.
3. Druk nu met je wijsvinger het midden van het hartje mooi in vorm.
4. De rechter bovenronding mooi aandrukken.
5. En de linker bovenronding mooi aandrukken.
6. Nu nog even de onderkant mooi afronden.
... nog maar een paar te gaan :-)
... zo een mooie bakplaat vol met hart cup-koekjes.
Nu ze nog even bestrijken met de geklutste ei, voor een mooie glans bij het bakken.
En nu kunnen ze de oven in voor 15 tot 20 minuten.
Mooi goud-bruin gebakken.
en even een blik van dichtbij...
De koekjes eerst goed laten afkoelen. Daar worden ze meteen wat steviger van.
... en in de holtes heb ik een theelepeltje rode jam gedaan.
Wát een vrolijk effect!
&
Een lieve verrassing bij de koffie of thee :-)
Zin om ze óók te maken?
Héél veel plezier gewenst; het is erg leuk om te doen!
Hartelijke groetjes,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten