zaterdag 18 februari 2012

(Appel) taartdeeg

Dit recept heb ik gebruikt om het 1-appeltaartje te maken.

Ingrediënten:
- 300 gram bloem
- 1 theelepel vanillesuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 150 gram suiker
- 175 gram margarine
- 1 ei

 
Weeg de margarine, bloem en suiker af.
Zet de margarine in een hitte bestendig schaaltje ongeveer 30 seconden in de magnetron. 
Zorg dat het niet te heet wordt, of laat het afkoelen anders gaat het ei straks stollen.

 
Roer hierna de margarine gelijkmatig door.

 
Doe eerst de droge ingredienten; bloem, suiker, vanillesuiker en bakpoeder bij elkaar...

 
 ...en meng dit even door elkaar heen.
Hierna gaan de natte ingredienten; de gesmolten en handwarme margarine en het ei erbij.

Kneed alles goed door elkaar heen, zodat er een samenhangende bol van wordt gevormd: 

Het ( appel )taartdeeg is nu klaar voor gebruik.

Gebruik je het taartdeeg niet direkt, dek het dan af met plastic om uitdroging te voorkomen.

Heel veel bakplezier!

Groetjes van Jacqueline Voordewind.



2 opmerkingen:

Emilie zei

Hallo Jacqueline,

Via onze website http://www.volrecepten.nl kunnen onze bezoekers grasduinen in meer dan 41.000 recepten vermeld in blogs en websites. Bovendien hebben we voor onze bloggers een lijst met Topblogs samengesteld, waar u andere bloggers kunt vinden én uw eigen blog kunt toevoegen: http://www.volrecepten.nl/topblogs-met-recepten. Wij indexeren uw recepten zodat onze bezoekers ze via onze zoekmachine kunnen vinden. Bovendien is Volrecepten.nl volledig gratis!

Volrecepten.nl heeft zuster-websites in onder andere Zweden, Brazilië, Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en Frankrijk. Waarom niet lid worden van deze grote familie?

Wij zijn ook aanwezig op Facebook: https://www.facebook.com/pages/Volreceptennl/329004727186165

Breng ons een bezoek!
Volrecepten.nl

Heerlijke recepten van Jacqueline zei

Dankjewel Emilie.
Ik heb mij aangemeld bij Topblogs.

Hartelijke groetjes,
Jacqueline :-)