vrijdag 18 januari 2013

Banket-bakkers-botercrème (eenvoudig)

Om bijvoorbeeld een taart mee af te werken:
Dit is de eenvoudige variant.
( Deze taart is langs de zijkant afgewerkt met notencrunch)

is suiker door de boter gemengd.
Klik voor dit recept op de rode link hierboven.

Voor deze eenvoudige banket-bakkers-botercrème,
heb je het volgende nodig:
- 100 gram stevige banketbakkers-room (om mee te bakken)
- 25 gram margarine
- 25 gram roomboter

Hierom heb gekozen voor een mengsel gekozen:
- margarine om de kosten de drukken
- roomboter om de lekkere romige smaak te krijgen
:-)

 Heb je de stevige banketbakkersroom nét gemaakt,
dan is het nog warm genoeg
om de margarine en de roomboter te laten smelten.

Gebruik je de stevige banketbakkersroom als het is afgekoeld,
Weeg dan de margarine af...
 en de roomboter erbij,
en zet het ongeveer een minuutje in de magnetron,
zodat de margarine en roomboter zacht zijn geworden.
Meng de margarine en boter eerst met een spatel
 En ga er daarna met een staafmixer doorheen,
om een mooi glad geheel te krijgen:
 Het resultaat:
Een mooie gladde, eenvoudige banket-bakkers-botercrème:
 Laat het zo nodig afgedekt afkoelen,
en het is klaar.

Dit is een hele fijne en eenvoudige banket-bakkers-botercrème,
om bijvoorbeeld een taart mee af te werken,

Bestrijk een taart met deze crème,
en spuit hem daarna mooi op met verstevigde slagroom.
Hierdoor blijft de slagroom mooi op zijn plaats!
 
 Deze taart langs de zijkanten heerlijk afgewerkt met notencrunch.
Klik voor dit recept op de rode link hierboven.
 Voor de recepten van de ( cake) -laagjes in deze taart,
klik je op de recepten hieronder:

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen: