zondag 8 juli 2012

Vlinders van gelatine

Een prachtige decoratie op mijn vernieuwde chocolade/yoghurt-mousse : 'taartproof '
Ik ben de laatste tijd bezig geweest om taartvulling uit te proberen,
voor de verjaardagstaart van Jerusha.

Ik heb de witte chocolade / yoghurt mousse van eerder deze week
 'taartproof ' gemaakt.
Het recept hiervan zet ik binnenkort op deze site!

Ook op deze foto's:
Een heerlijke en speciale taartvulling die ik heb afgelopen tijd heb ontwikkeld...
Ik houd nog even spannend wat dat is...
...binnenkort meer hierover.
:-)

Ik heb het hier gezellig gedecoreerd
met een eerder deze week gemaakte gelatine vlinder
:-)
Hoe ik deze vlinder heb gemaakt, lijkt op de manier van gelatine ballonnetjes,
maar dit zijn kleinere hoeveelheden.

'k Wil het je niet onthouden, zodat je deze mooie vlinder(s) zelf kunt maken,
daarom even dit aparte receptje om de verhoudingen aan te geven.



Neem steeds:

- 1 1/2 blaadje gelatine
- 2 eetlepels water
en
- zoveel voedingskleurstoffen als je nodig hebt
Doe in elk bakje 2 eetlepels water bij de gelatine:
En zo ziet het eruit na ruim 5 minuten:
Zet het daarna 20 seconden in de magnetron, zodat het vloeibaar is.
Meng nu een klein beetje voedingskleurstof door de vloeibare gelatine:
Doe dit met zoveel kleuren als je zelf wilt.
Ik heb gekozen voor de regenboogkleuren,
en ook 1 zonder voedingskleurstof, dus doorzichtig.
Ik heb deze sleutelhanger vlinders bij een 'budgetstore'gekocht.
Heb ze goed afgewassen, gedroogd,
en daarna heel licht met plantaardig vet bestreken.
Net als ik bij de gelatine-ballonnetjes heb gedaan.

Je kunt natuurlijk ook kleine tekeningetjes van vlinders of andere figuren
onder een stukje bakpapier leggen, en dan met deze gelatine-verf
de afbeeldingen overtrekken en mooi inkleuren.
Eerst heb ik met een kwastje de doorzichtige gelatine de vlinders bedekt,
en daarna naar eigen inzicht,
ook weer met fijne kwastjes de details ingekleurd.

Als de gelatine te stevig wordt om mee te verven,
kun je het tussendoor steeds even 10 seconden in de magnetron zetten.
Dan wordt het weer vloeibaar.
Zodra de gelatine hélemaal hard is,
kun je voorzichtig de gelatine-laag van de vlinders afhalen.

Ik heb voor de vuist weg deze vlinder gebruikt voor de decoratie,
om de witte chocolade / yoghurt mousse 'taartproof' op de foto te zetten.
Even om een gezellig kleurrijke foto te maken.

Ik heb het nu niet gedaan, maar:
Je kunt een beetje pure chocolade smelten;
op een stukje bakpapier een lijfje van chocolade maken,
en daar de vleugeltjes insteken...
...maar even een ideetje :-)
             
Ik heb de losse vleugeltjes gewoon schuin in de mousse gestoken,
en als lijfje een snipper witte chocolade in het midden gelegd.

Heb je inspitatie en een creatieve bui?
Dan kun je nu lekker aan de slag!

Heel veel plezier gewenst!

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

2 opmerkingen:

Jo-An zei

Geweldige mooie vlinders en heel bijzonder gemaakt !
Groetjes, Jolanda

Heerlijke recepten van Jacqueline zei

Dankjewel Jolanda voor je leuke reactie :-) Hartelijke groetjes, Jacqueline Voordewind