maandag 16 juni 2014

Rolfondant met invertsuiker en gelatine: Printbaar zonder foto's

Rolfondant met invertsuiker en gelatine.

Klik hier als je het recept met de stap voor stap foto's wilt zien: Rolfondant met invertsuiker en gelatine
En hieronder staat het recept zonder alle foto's, om het makkelijk te kunnen printen.

Dit is mooi soepel rolfondant en super geschikt om te mengen met kneedbare witte chocolade.
Daardoor krijg je heel mooi witte chocolade rolfondant.
En dit is wat je nodig hebt:

- 440 gram poedersuiker
- 2 1/2 blaadje gelatine ( 1 blaadje weegt 2 gram)
- 120 gram invertsuiker
( of honing)
- 5 gram Diamant, Crisco of ander plantaardig frituurvet
- eventueel een smaakstof zoals vanille

En zo ga je aan de slag:
Week de gelatine in ruim water:

Doe de invertsuiker (of honing) samen met het plantaardige vet in een kom die in de magnetron mag.
Zet de kom ongeveer 30 seconden in de magnetron, en laat de diamant smelten.
Het hoeft niet helemaal gesmolten te zijn.

Knijp de gelatine uit, en doe het bij de warme invertsuiker met gesmolten diamant
Roer de gelatine erdoor zodat het oplost.

Doe nu de poedersuiker en eventueel de smaakstof erbij, en roer alles goed door elkaar.
Je zult merken dat het vrij vochtig blijft.
Laat het daarom staan, tot de de rolfondant is afgekoeld, en stevig is geworden.

Vet daarna je handen in met hetzelfde plantaardige vet, en kneed de rolfondant flink door.
Doe het daarna in een zakje, sluit het af om uitdrogen te voorkomen, en leg het weg tot gebruik :-)

Mooi rolfondant om een taart mee te bekleden, of om te mengen met kneedbare witte chocolade.
Daardoor ontstaat er witte chocolade rolfondant :-)

Heel veel plezier met dit recept!

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen: