dinsdag 17 juni 2014

Perzik curd: Printbaar zonder foto's

Perzik curd
Een heerlijk fruitige, en mooi stevige taartvulling!

Klik hier om het recept te zien met de stap voor stap foto's: Perzik curd
En hieronder staat het recept zonder alle foto's, om het makkelijk te kunnen printen.

- 200 gram suiker
- 4 halve perziken uit blik ( +/-130 gram)
- 6 eigelen ( de eiwitten kun je invriezen)
- 70 gram plantaardig vet ( zoals diamant of crisco)

Scheid de eieren en doe de eigelen in een magnetronschaal en doe hier de suiker bij.
De eiwitten ( en eigelen) kun je invriezen Klik op de rode link hierboven om te zien hoe.

Maal in een keukenmolentje de perziken uit blik fijn.
Doe vervolgens de fijngemalen halve perziken bij de eigelen en suiker, en roer dit met een garde goed door elkaar:

Zet het 1:30 minuten in de magnetron.
Roer het goed door met de garde, of gebruik eventueel een staafmixer, zodat er een glad mengsel ontstaat, zonder klontjes.

Zet het nu het ongeveer 2:00 minuten in de magnetron.
Roer het vervolgens weer goed door met de garde, zodat het goed vermengd en weer een mooi los mengsel is:

Voor de derde keer in de magnetron, ook weer 2 minuten. Daarna weer goed doorroeren.

En voor de laatste keer, nog 1 minuutje in de magnetron.
Roer het weer goed door.

Snij nu 70 gram plantaardig vet in stukjes, en laat het in delen door het nog hete perzik-mengsel smelten.
Meng elk deel er steeds met een garde door, en ga door tot al het plantaardige vet helemaal is opgenomen door het hete perzik-mengsel.

Dek daarna de schaal af, en zet het in de koelkast om het af te laten koelen en stevig te laten worden.
Na een nachtje in de koelkast, is het een mooie stevige perzik curd geworden.

Súper geschikt om een taart mee te vullen of bijvoorbeeld cupcakes mee te versieren!
Een heerlijke fruitige perzik curd
             
Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen: