vrijdag 1 februari 2013

Afrikaanse cocktailvruchten cake: vernieuwde romige zoete saus

Héérijk deze volle romige saus met walnoten en kokos!
Een feest om te eten!  :-) 

En dit is wat je voor de saus nodig hebt:

Voor de cake:
Klik voor dit recept op de rode link hierboven.

Maak eerst deze cake.

Maak de vernieuwde saus vlak voor je deze over de cake schenkt.
En dit heb je er voor nodig:
- 250 gram volle koffiemelk
of:
- 125 gram slagroom en 125 gram volle koffiemelk

En verder:
- 100 gram roomboter
- 200 gram lichtbruine suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- 150 gram walnoten
- 30 tot 60 gram kokos

 En zo ga je aan de slag:

Hak de noten middelgrof; hoe kleiner je de walnoten hakt,
hoe meer je ze straks over de cake kunt verspreiden.

Ik heb de walnoten eerst door de helft gesneden,
en elke helft in 4 stukjes.
Doe de koffiemelk in een pannetje:
... of een half / half:  slagroom en volle koffiemelk: 
Doe hier de boter bij:
...de vanillesuiker:
De lichtbruine suiker:
 De gehakte walnoten:
...en de kokos:
Meng dit alles door elkaar:
en zet het op middelmatig vuur:
Roer goed...
... en breng het aan de kook:
Laat het vervolgens 1 minuutje doorkoken:

Neem de nog warme cake er weer bij:
 ... en prik er heel regelmatig gaatjes in met een vork:
Schenk de warme saus erover,
en verdeel de kokos en stukjes walnoten gelijkmatig overheen:
Laat de saus minimaal 2 uur intrekken,
maar het liefst een nacht.

Het resultaat:
Een overheerlijke fruitige cake,
met een verrukkelijke zoete en romige walnoten / kokos laag:
De saus is heerlijk door de cake opgenomen.
 Een échte traktatie!

Lekker smullen van deze overheerlijke
met vernieuwde romige saus!

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind
 
Terug naar boven

Geen opmerkingen: