vrijdag 15 februari 2013

Rolfondant in regenboog kleuren

...en in 6 tinten van donker naar licht!
Het is ook prachtig als je hiervan roosjes maakt!
Door de tint van donker naar licht, krijg je een mooi diepte effect!

En dit heb je nodig:

Klik voor het recept op de rode link hierboven.
- De voedings-kleurstoffen die je wilt gebruiken.

En zo ga je aan de slag:

Neem 100 gram van de (basis)witte fondant,
en de eerst een beetje voedings-kleurstof op de rolfondant:
Veeg met de fondant de cocktailprikker schoon,
zodat je al de kleurstof gebruikt:
Vouw nu de fondant om de kleurstof heen:
Meng de kleurstof heel goed door het fondant door het steeds opnieuw
te vouwen en te kneden.

Dit is de donkerste tint.
De keus is aan jezelf hoe donker of licht je de donkerste wilt hebben.
Deel deze 100 gram gekleurde rolfondant in 2 stukjes van 50 gram.
Leg het eerste stukje van 50 gram weg. Dat is namelijk klaar.

Links ligt nu het tweede stukje gekleurde fondant van 50 gram,
en rechts een nieuw stukje wit van 50 gram:
Je gaat nu een tint lichter maken.
Leg daarvoor het witte (basis) fondant op het rood gekleurde:
Rol de twee kleuren samen op:
En vouw het goed in elkaar.
Vouw en kneed het fondant tot er geen stukje wit meer te zien is:
Maak er een mooie rechthoek van, en deel dit ook weer
in twee stukjes van 50 gram.
Leg het ene deel van 50 gram weer opzij.
Dit is de eerst lichtere tint.

Leg naast het andere deel opnieuw een stukje wit:
Meng ook dit weer samen, zodat er geen wit meer is te zien.
Dit is de derde lichtere tint
Maak hier opnieuw een mooie rechthoek van:

En net als de andere keren:
Deel dit stuk in 2 stukjes van 50 gram,
neem weer een stukje wit fondant van 50 gram,
en meng dit weer door de rode tint er links naast:
Dit wordt de 4-de tint lichter:
Maak beide stukjes platter, en leg ze op elkaar.
Rol ze samen op, en meng en kneed het weer goed door elkaar.
Dit is de vierde tint lichter geworden:
Neem van deze grote rechthoek net zoals boven,
50 gram af.
Leg dit ook weer opzij, en gebruik de andere 50 gram
om er weer 50 gram wit door te mengen.

Dit is de 5-de lichtere tint geworden:

Je kunt in het oneindige doorgaan op deze manier,
maar ik heb het bij 6 tinten gelaten.
Neem weer 50 gram van de 5-de lichtere tint af,
en gebruik de andere 50 gram om het 50 gram wit te mengen:
Weer goed vouwen en mengen:
Tot de 6-de lichtere tint is verkregen:
De laatste tint is dus 100 gram.

En hieronder zie je de 6 kleuren van de regenboog,
in 6 tinten van donker naar licht :-)

Om tot gebruik uitdroging te voorkomen,
wikkel je elk stukje afzonderlijk in plastic.
Doe elke kleur met de tinten bij elkaar in een zakje.
Zo hou je alle kleuren netjes bij elkaar :-)

Hier kun je zúlke leuk taartbekleding en decoraties mee maken!
Onder andere deze mooie roosjes met diepte-effect!
Binnenkort zal ik laten zien hoe ik dit gedaan heb.

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

6 opmerkingen:

Tanja zei

Prachtig!

Anoniem zei

Super! Geweldig dat je dit ook allemaal voor ons opschrijft. Zo duidelijk dat ik dit ook durf te doen!!! Thanx!!!!

Heerlijke recepten van Jacqueline zei

Hallo 'Anoniem',
Bedankt voor je compliment :-)
Fijn dat je ook aan de slag durft te gaan.
Ik wens je veel kook en bakplezier :-)

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Anoniem zei

Hai Jacqueline,
zeer goed en duidelijk uitgelegd met de fondant, ook 't recept ervoor. Heb er veel aan. Bedankt!
Groetjes,
Alexandra.

Anoniem zei

Hai Jacqueline,
zeer goed en duidelijk uitgelegd met de fondant, ook 't recept ervoor. Heb er veel aan. Bedankt!
Groetjes,
Alexandra.

Heerlijke recepten van Jacqueline zei

Hoi Alexandra,
Dank je wel, en fijn dat het zo duidelijk voor je is. :-)
Ik wens je veel bak-plezier!

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind