maandag 25 februari 2013

Chocoladebrokken met notencrunch

Héérlijke chocolade met een noga-achtige vulling.
Een heerlijke snoeperij voor bij de koffie, of zomaar tussendoor!
Onze middelste dochter geeft deze chocolade een 10 plus :-)
Je kunt ook stukjes gebruiken om een taart mee te decoreren!

En dit heb je nodig voor deze heerlijke lekkernij:
Ik heb overgebleven witte/melk en pure-chocolade van enkele experimenten gebruikt,
maar je kunt heel goed ongeveer deze verhouding gebruiken:
- 100 gram witte chocolade
- 100 gram melk chocolade
- 100 gram pure chocolade
en:
100 gram notencrunch

En zo ga je aan de slag:

Doe de gemengde chocolade in een magnetronschaal,
en zet het er 30 seconden in.
Hussel het wat om, en zet het er opnieuw 30 seconden in:
Nu is het al een beetje aan het smelten.
Roer het met een vork van elkaar:
Zet het opnieuw in de magnetron voor 30 seconden.
Je ziet dat het nu al veel vloeibaarder is geworden:
Roer er opnieuw met een vork doorheen...
Er zullen nog een paar niet gesmolten stukjes chocolade inzitten.
Zet het daarom nog 20 tot 30 seconden in de magnetron,
en roer de chocolade glad:
Doe er nu de notencrunch bij:
En roer dit mooi door de gesmolten chocolade:
Bekleed een vlak oppervlak met een stuk bakpapier.
Het liefst een metalen oppervlak, vanwege de koelte,
en stort hier het chocolade mengsel op:
Bestrijk de chocolade met notencrunch over het oppervlak:
Dek de chocolade af met een stuk plastic,
en zet het weg op een koele plaats.

Als de chocolade helemaal hard is geworden,
kun je het in grote of kleinere stukken breken:
Wil je het bewaren?
Leg het dan koel weg, in een afgesloten zak,
om condens op de chocolade te voorkomen.

Je kunt de chocolade na het breken natuurlijk ook direct serveren :-)

Héérlijke gevulde chocolade met notencrunch.
Een noga-achtige vulling!

Niet moeilijk om te maken,
en héérlijk genieten!
Een ware traktatie voor jong en oud :-)

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind
Terug naar boven

Geen opmerkingen: