woensdag 1 mei 2013

Fondant-kaarsje met chocolade kern

Heel leuk om je taart mee te decoreren!

Ik heb dit fondant kaarsje gemaakt voor het
afgelopen februari 2013 :-)

En dit heb je nodig:
- Ongeveer 15 gram rolfondant met gelatine

Kies voor het kaarsje de rood, oranje en geel tinten.

En maak voor de kern van het kaarsje
1 of meedere lontjes van pure chocolade.
Tempereer hiervoor de chocolade, zodat het stevig is en blijft.
( Klik op de rode link hierboven om te zien hoe je dat doet)
Maak ze mooi dik, zodat ze stevig zijn.
Het makkelijkste is als je er een bolletje bovenop maakt,
zodat het fondant er straks mooi omheen blijft zitten.

Rol het fondant mooi dun uit.
Een handig hulpmiddeltje is:
Leg twee satéprikkers aan weerszijden van het fondant,
en ga er met een roller overheen.
Hierdoor krijg je een mooi gelijkmatig dik plakje rolfondant:
Rol het iets langer uit dan het lontje is:
Snij het zoals hieronder te zien is, op maat:
Haal de rest van het fondant erom weg.
Daar kun je opnieuw een kaarsje van maken.
Leg het lontje van chocolade aan de rand van het plakje fondant:
... en sla het fondant om het chocolade lontje heen:
Rol het fondant helemaal om het chocolade lontje:
Als je helemaal rond bent geweest, snij je de rest af:
Druk het aan de achterkant goed maar voorzichtig aan:
De voorkant van het kaarsje:
Met de achterkant van een theelepeltje
kun je de bovenkant mooi afwerken:

Maak nu het vlammetje:
Rol de kleuren net zo uit als het witte,
met twee satéstokjes aan weerszijden:
Gebruik een ovaal stekertje en steek 2 ovaaltjes uit.
Eén voor de voorkant en één voor de achterkant van het vlammetje:
Doe dit met elke kleur:
De vier kleuren zijn 2 keer uitgestoken:
Maak nu een inkeping in de 3 bovenste kleuren, zoals hieronder op de foto:
Druk de bovenste 3 kleuren wat breder.
Het bovenste het breedste
en druk de kleuren daaronder van breed naar wat smaller.
De laatste rode houd je in originele vorm.
Maak de insnijdingen ook wat wijder:
Vorm met behulp van een theelepeltje de ovaaltje tot vlammetjes,
zoals hieronder:
Leg nu de gevormde kleurtjes op deze manier op elkaar:
Wrijf met behulp van het theelepeltje een mooi afgerond vlammetje,
en maak aan de bovenkant het vlammetje mooi in vorm:
Leg het op de bovenkant van het lontje,
om te zien of het lontje groot genoeg is:
Maak een kleine inkeping aan de onderkant van het rode deel
van het klaar gemaakt vlammetje zoals hieronder:
Maak nu de achterkant van het vlammetje:
Stapel de linkse stukjes gekleurde fondant net zo op als het andere:
...
Draai het linkse vlammetje om:
Leg het lontje op de achterkant van het vlammetje:
En leg het ander vlammetje er bovenop:

Druk de twee vlammetjes voorzichtig op elkaar.
Pas ervoor op dat het lontje niet breekt.
Maak het vlammetje mooi in vorm
met de achterkant van het theelepeltje: 

Het kaarsje is klaar :-)


Duw voorzichtig met de onderkant het fondant kaarsje op de plek,
om aan te geven, waar je het kaarsje hebben wilt:
Maak met bijvoorbeeld een satéprikker,
een opening op de aangegeven plaats.
Zorg ervoor dat de opening kleiner is dan de dikte van het kaarsje.
Daardoor komt het fondant kaarstje stevig te staan:
Druk nu het kaarsje in de taart.
Zóver, dat het fondant kaarsje mooi stevig staat:

Maak eventueel een mooie versiering rond het kaarsje,
zoals de roosjes hieronder
( Klik hiervoor op de rode link hierboven)
Een mooie taartversiering!
Heel leuk voor een 1-jarig jubileum,
of een 1ste verjaardagstaartje :-)

Het kaarsje van rolfondant, met een kern van chocolade :-)
Héél leuk, en niet moeilijk te maken!
Een verrassing op de taart :-)

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen: