donderdag 1 november 2012

Een paar warm geurende winter-basis-recepten :-)

 Zoals: lekker versgebakken taai-taai!
Voor het recept kun je klikken op de rode link hieronder:
Taai-taai

... en heerlijke kruidkoek:

Voor het recept klik je op de rode link hieronder:
Tarwe-kruidkoek

En je kunt zelf het kruidenmengsel maken:

Voor het recept van deze samenstelling klik je op de rode link hieronder:
Speculaas en taai-taai kruidenmengsel

Dit kruidenmengsel is ook super geschikt voor speculaas of pepernoten :-)

En als je zelf gevúlde speculaas wilt maken,
kun je dit heerlijke en eenvoudige recept van amandelspijs gebruiken:

Klik voor het recept op de rode link hieronder:
Amandelspijs

Het verschil tussen amandelspijs en marsepein
het soort suiker, en de grove korrel van de amandelen.

Voor amandelspijs gebruik je gewone suiker en grof gemalen amandelen
Voor marsepein poedersuiker en het liefst amandel-meel

En hieronder ook nog weer even het zeer eenvoudig recept voor marsepein.
Deze is geschikt om in gebak te verwerken dat in de oven moet.

Klik op de rode link hieronder voor het recept:
Marsepein

En hieronder de lowbudget variant.
Deze is niet geschikt om mee te bakken,
maar wel om leuke figuurtjes mee te maken
of een taart mee te bekleden.

Klik voor het recept op de rode link hieronder
Low-budget marsepein

En hier nog een leuk receptje om ook figuurtjes mee te maken
of een taart mee te bekleden:
Bakkers-boter-rolfondant

Wat is het toch heerlijk om lekkere dingen zelf te maken :-)

De warme geuren halen in deze winterse maanden zoveel gezelligheid in huis!
Heel veel plezier met deze eenvoudige én heerlijke recepten :-)

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen: