vrijdag 23 november 2012

Speculaas-stukken/brokken

... lekkere robuuste stukken speculaas bij de koffie :-)
of heerlijke warme light-chocolademelk
( voor het recept klik je op de rode link hierboven)
en lekker genieten; robuuste stukken van afbreken :

En dit heb je nodig:
Per speculaasplak: 200 gram van dit heerlijke speculaasdeeg:
Klik voor het recept op de rode link hierboven
- een handje halve of hele amandelen
- 1/2 losgeklopt ei

Zet de oven vast aan op 175 graden.
En dan nu een handige manier om de speculaas-stukken te vormen:

Neem per speculaas-stuk 200 gram van het deeg.
Kneed dit deeg even door zodat het soepel is.
Leg aan beide zijden een plankje of latje van 1 centimeter dikte:
Leg de beide uiteinden van de deegroller op de plankjes...
...en rol het mooi gelijkmatig uit:
Druk nu met je vingers de plak speculaasdeeg in model:

Tot je een mooi stuk speculaasdeeg hebt:
Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat:
Bestrijk ze ruim met losgeklopt ei:
Versier de plakken speculaasdeeg met de halve of hele amandelen:
... en bestrijk nogmaals met losgeklopt ei.
Hierdoor krijgen ook de amandelen na het bakken
een mooie glanslaagje.
Zet de stukken speculaas 40 minuten in de oven van 175 graden.

Geweldig mooie speculaas-stukken!
Héérlijk vers gebakken,
om lekker stukken af te breken bij een kop koffie,
of een heerlijke kop warme chocolademelk
Klik voor mijn recept: light chocolademelk-mix
op de rode link hierboven :-)

Héérlijk in deze tijd van het jaar!
Zelfgemaakte, versgebakken speculaas-stukken
van heerlijke speculaasdeeg :-)

Veel bakplezier,
en genieten van deze overheerlijke speculaas!
:-)

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen: