vrijdag 20 april 2012

Mandarijn-schilletjes konfijten

Een snelle en eenvoudige manier om zelf gekonfijte mandarijnschilletjes maken.
Je kunt hier ook schillen van andere soorten citrusvruchten voor gebruiken.

De volgende ingrediënten heb je hiervoor nodig:
- Schillen van 4 mandarijnen of 2 sinaasappels
- 50 gram suiker
- een eetlepel water

Was de mandarijnen goed en droog ze af.
Rol de ze tussen je handen, om de schil van de vrucht losser te maken.
Snij hierna voorzichtig de schil los.
Ik heb dat van boven naar onder gedaan:
Haal de schillen netjes van de mandarijn af,
en verwijder de 'draadjes' :
Snij de mandarijnschillen in zo recht en gelijk mogelijk stukken: 
En snij ze daarna julienne; dus in mooie dunnen reepjes:
En dit is de opbrengst van de schillen van 4 mandarijnen.
In een hittebestendige schaal doe je nu 50 gram suiker en 1 eetlepel water,
en roer dit door elkaar.
Doe hier de reepjes mandarijnenschil in...
...en vermeng de suiker met het water en de gesneden schilletjes goed met elkaar.
Het is belangrijk dat het suikerwater en de schilletjes goed vermengd zijn.

Zet dan de schaal 5 minuten in de magnetron.
Doe ze er echt niet langer in, want dan wordt het bitter.
Ook loop je dan het risico dat de schilletjes verbranden.
Na 5 minuten in de magnetron zijn de schilletjes gekonfijt:
Op de foto hieronder is maar de helft van de hoeveelheid te zien.
De andere helft (40 gram) heb ik gebruikt om
oranjekoek te maken.
Heerlijk aromatische gekonfijte mandarijnschilletjes.
Leuk om te gebruiken als decoratie op bijvoorbeeld taart of koek,
of om in deeg te verwerken!

Ik heb dit receptje gebruikt om oranjekoek te maken.
Gevuld met amandelspijs,
en bedekt met heerlijke sinaasappel-suikerglazuur!
Gezellig in de aanloop naar Koninginnedag :-)

Klik hier voor het recept van oranjekoek

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen: