donderdag 18 oktober 2012

Pistolets maken

Mooi gevormde pistolets, met een eenvoudige techniek :-)
...en mooi luchtig van binnen!
Een makkelijke techniek om mooi gevormde pistolets te maken!
Maak brooddeeg met het recept via de rode link hieronder:

Deel het deeg in 12 stukje, en bol ze op met deze techniek:

Door het opbollen krijg je mooi regelmatig gevormde pistolets.
Laat het deeg weer even 10 minuutjes rusten,
zodat het daarna goed meegeeft.

Leg steeds het bolletje met het 'naadje' naar boven,
en druk de lucht eruit.
Een mooi gevormd rondje brooddeeg:
Neem nu langs de bovenrand links een stukje deeg schuin op,
Vouw en druk dit naar binnen,zoals op de foto hieronder:
Doe ditzelfde aan de rechterkant:
Druk ook de rechter stukje een beetje in het deeg,
zodat er een puntje ontstaat:
Zo moet het eruit zien:
Pak nu het puntje, en vouw dit naar binnen.
Zo dus:
Pak nu dit bovenste gevouwen deel:
En rol dit mooi gelijkmatig op:
De basis van het pistolet is klaar:
Vóórdat de pistolets gaan rijzen worden ze ingeknipt.
Hierdoor kunnen ze mooi 2 keer zo groot worden zonder te scheuren.
Netjes een paar keer ingeknipt:
Leg alle pistolets op een met bakpapier beklede bakplaat,
45 minuten in een oven van 40 tot 50 graden om te rijzen.

Je kunt ook de bakplaat afdekken met een stuk plastic,
en op een warme plek 2 keer zo groot worden.
Klop een eitje los met een scheutje olie:
Neem de bakplaat met de gerezen broodjes uit de oven
en verwarm de oven op 175 graden.

Bestrijk ondertussen de pistolet voorzichtig met het eimengsel,
en bestrooi ze bijvoorbeeld met sesamzaadjes:
Zodra de oven de temperatuur van 175 graden heeft,
schuif je de bakplaat met de gerezen pistolets er weer in.
Bak de pistolets 20 tot 25 minuten mooi goudbruin.
Héérlijk deze vers gebakken pistolets!
Mooie luchtige structuur van binnen:
Een pistolet om dagelijks te willen eten :-)
Heerlijk vers gebakken!
En via de rode link hieronder kom je bij het recept:

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen: