vrijdag 2 augustus 2013

Perzik curd

Een heerlijk fruitige, en mooi stevige taartvulling!
Tabita is dól op perzik, daarom heb ik deze vulling bedacht :-)

Deze perzik curd heb ik als eerste laag vulling gebruikt

Deze taart bestaat uit 3 cakelagen:
Gemaakt met dit recept:

...en de 2de laag vulling bestaat uit:

En nu het recept voor de perzik curd...

Dit heb je ervoor nodig:
- 200 gram suiker
- 4 halve perziken uit blik ( +/-130 gram)
- 6 eigelen ( de eiwitten kun je invriezen)
- 70 gram plantaardig vet ( zoals diamant of crisco)

En zo ga je aan de slag:

Scheid de eieren en doe de eigelen in een magnetronschaal:

Klik op de rode link hierboven om te zien hoe.

Doe de suiker bij de eigelen:
Maal in een keukenmolentje 130 gram perziken uit blik fijn.
Dat zijn ongeveer 4 halven.
Doe vervolgens de fijngemalen halve perziken bij de
eigelen en suiker:
Roer het vervolgens met een garde goed door elkaar:
Zet het 1:30 minuten in de magnetron:
Roer het goed door met de garde, of gebruik eventueel een staafmixer,
zodat er een glad mengsel ontstaat, zonder klontjes.


Zet het opnieuw in de magnetron.
Nu mag het ongeveer 2:00 minuten.
Daarna ziet het er zo uit:
Roer het vervolgens weer goed door met de garde,
zodat het goed vermengd en weer een mooi los mengsel is:
Voor de derde keer in de magnetron, ook weer 2 minuten...
Nog weer even goed doorroeren, en nog 1 minuutje in de magnetron.
Het ziet er dan zo uit:
Roer het weer goed door:

Maak 70 gram plantaardig vet in stukjes:
Het perzik-mengsel is nog heet.
Doe nu een deel van het plantaardige vet bij het mengsel:
Meng het met de garde door het hete perzikmengsel heen.
Het zal er mooi doorheen smelten.
Doe een volgend deel bij het hete perzik-mengsel:
En meng het er vervolgens weer goed doorheen:
...nogmaals...
...goed roeren tot het erdoor gesmolten is...
Tot alle plantaardige vet op is:
Meng het laatste deel erdoor:
Maak de schaal rondom netjes schoon met een spatel:
... dek de schaal af, en zet het in de koelkast om het af te laten koelen.
en stevig te laten worden:
Na een nachtje in de koelkast,
is het een mooie stevige perzik curd geworden:
Súper geschikt om een taart mee te vullen!
Héél lekker fruitig :-)

Mooi stevig geworden, waardoor de perzik curd mooi heb kunnen spuiten.
Hier met een paar stukjes perzik ter decoratie :-) 
Mooi stevig geworden, en súper geschikt als vulling tussen twee cakelagen.
Ook leuk om bijvoorbeeld cupcakes mee op te spuiten!
:-)

Een heerlijke fruitige perzik curd!
Tabita vond dit óver heerlijk in de taart! :-)

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo,

Bij lemoncurd gebruik je boter ipv crisco. Kan dit ook bij het maken van perzikcurd? Of is er een reden waarom je crisco gebruikt?

Mvg.

Elys

Heerlijke recepten van Jacqueline zei

Hallo Elys,
Bedankt voor je reactie :-)
Je kunt inderdaad bij mijn perzikcurd gewoon boter gebruiken.
De reden dat ik crisco/plantaardig vet heb gebruikt is, omdat ik recepten aan het testen was voor een bruidstaart.
Plantaardig vet smelt niet zo snel als gewoon boter.

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind