donderdag 20 juni 2013

Witte chocolade rolfondant

Ook geschikt om kleine figuurtjes mee te maken :-)


En dit heb je er voor nodig:
- 225 gram rolfondant met invertsuiker ( de soepele variant)
Klik voor de recepten op de linken hierboven

En nu ga je heel eenvoudig te werk:
Druk op je werkvlak de rolfondant plat,
en de kneedbare witte chocolade:
Leg de twee soorten nu op elkaar:
Vouw ze over elkaar heen:
Maak er een rolletje van:
...
Druk het weer goed plat...
Zorg dat het zich goed vermengd:
Maak er een bol van...
Kneed de bol goed met je handen door:
Maak het weer plat,
en druk met je vingertoppen de stukjes chocolade plat:
Kneed het nogmaals goed door:
... en als het helemaal goed vermengd is,
verpak je het in plastic en laat je het een dag of nacht rusten.
Rolfondant van witte chocolade :-)

Als het gemaakt is, heeft het fondant nog een ruwe structuur:
Verpak de witte chocolade rolfondant met plastic, om te laten rusten:
De witte chocolade rolfondant is een dagje of nachtje 'gerijpt',
en heeft een stevige structuur gekregen.
 
Om te testen hoe dit fondant zich laat bewerken,
en hoe kleine figuurtjes je er mee kunt maken,
heb ik dit kopje en schoteltje gemaakt:
Ook heel geschikt om kleine figuurtjes mee te maken.
 Leef je fantasie dus maar uit :-)

Heel veel plezier met je creaties!
 
Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind


Geen opmerkingen: