maandag 17 juni 2013

Rolfondant met invertsuiker en gelatine

Andere hoeveelheden maakt dit rolfondant soepeler dan deze: rolfondant
Het is prachtig rolfondant om te mengen met kneedbare witte chocolade.
Daardoor krijg je heel mooi witte chocolade rolfondant.

En dit is wat je nodig hebt:
- 440 gram poedersuiker
- 2 1/2 blaadje gelatine ( 1 blaadje weegt 2 gram)
- 120 gram invertsuiker
( of honing)
- 5 gram Diamant ( Crisco)
- eventueel een smaakstof zoals vanille

En zo ga je aan de slag:
Week de gelatine in ruim water:
Doe de invertsuiker ( of honing) in een kom die in de magnetron mag:
Doe hier de diamant bij:
Zet de kom ongeveer 30 seconden in de magnetron,
en laat de diamant smelten.
Het hoeft niet helemaal gesmolten te zijn:
Knijp de gelatine uit,
en doe het bij de warme invertsuiker met gesmolten diamant:
Roer de gelatine erdoor zodat het oplost:
Doe nu de poedersuiker erbij...
En eventueel de smaakstof:
Roer alles goed door elkaar.
Je zult merken dat het vrij vochtig blijft:
Laat het daarom staan, tot de de rolfondant is afgekoeld, en stevig is geworden:
Vet je handen in met diamant, en kneed de rolfondant flink door.
Doe het daarna in een zakje, sluit het af om uitdrogen te voorkomen,
en leg het weg tot gebruik :-)
Mooi rolfondant om een taart mee te bekleden,
of om te mengen met kneedbare witte chocolade.
Daardoor ontstaat er witte chocolade rolfondant :-)

Heel veel plezier met dit recept!
Ik heb het de laatste tijd heel veel gebruikt :-)

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen: