dat mooi in zijn vorm blijft tijdens het bakken!
Van dit deeg heb ik hele leuke koekhartje gebakken,
die je aan de rand van een kopje of mok kunt hangen.
Die koekjes heb ik gedecoreerd met glazuur.
Klik maar op de rode linken hierboven om de voorbeelden te zien.
Wat je nodig hebt:
- 200 gram margarine
- 100 gram suiker
- 1 ei
- zakje vanillesuiker
- klein scheutje amandel essence
- 400 gram bloem.
Zet de kom met de afgewogen margarine
40 seconden in de magnetron.
En roer de gesmolten margarine met een garde mooi zalvig.
Doe de suiker erbij en roer dit door de margarine heen:
Het ei en de smaakstoffen kunnen er nu bij:
En meng dit ook door het margarine-suiker mengsel.
Het zal er eerst wat vlokkerig uit gaan zien,
maar gewoon goed blijven roeren,
tot het ei helemaal opgenomen is in het geheel.
Hierna gaat de bloem erbij.
Leg de garde opzij. Die heb je niet meer nodig,
want het deeg wordt er straks te dik voor.
Schraap alles met een spatel bij elkaar:
Meng er met de spatel een gedeelte van de bloem doorheen:
En daarna de rest van de bloem:
Ga nu verder met een vork.
Maak het tot een kruimelig deeg:
En kneed nog even met je handen het deeg
tot een samenhangende bol.
Laat het deeg minimaal een half uur afgedekt
de koelkast tot rust komen.
Zet de oven alvast aan op 175 graden.
Haal het deeg uit de koelkast, en leg het op een
bebloem de ondergrond.
Rol het koekdeeg uit tot het een dikte heeft
van ruim een halve centimeter.
Het is een mooi stevig deeg om figuurtjes uit te steken,
Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat
en bak ongeveer 20 tot 25 minuten in het van de oven.
Deze koekjes worden niet bruin.
Ze krijgen hooguit een licht-goudbruin randje.
Ze zijn heel mooi in de vorm gebleven na het bakken!
Dit is een prima deeg om na het bakken te decoreren met glazuur.
Door de hoeveelheid bloem
is het bestand tegen 'natte' decoratie.
Kijk maar eens naar het eindresultaat
van de harten-koekjes die ik hiervan gebakken heb, via de rode link.
Heel veel bakplezier!
Hartelijke groetjes,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten