om het fruit op je zelfgemaakte gebak mooi van kleur te laten blijven,
én mooie glans te geven :-)
Het verse fruit zal nu niet gaan verkleuren of er oud uit gaan zien.
Het is vervelend om een verlept stukje fruit te presenteren.
Nu hoeft dat ook niet meer :-)
Geen gelei meer kopen, maar gewoon lekker zelf maken,
met ingrediënten die je in huis hebt.
Bijkomend voordeel:
Je hebt gelijk ook veel meer dan uit een pakje
én je weet wat er inzit :-)
Je hebt nodig:
- 1 kopje water
- 1 kopje suiker
-1 tot 1 1/2 eetlepel maïzena
Doe de suiker, het water en de maïzena gelijktijdig
in een magnetronschaaltje.
Doe de suiker, het water en de maïzena gelijktijdig
in een magnetronschaaltje.
...en roer dit goed door elkaar.
Het belangrijkste is dat er geen klontjes maïzena meer zijn.
Zet het schaaltje ongeveer 1:30 in de magnetron.
Roer het mengsel goed door,
tot de suiker helemaal is gesmolten.
Zet dan het schaaltje nog ongeveer 1:30 tot 2:00
terug in de magnetron,
zodat de maïzena het suikerwater kan binden.
Roer het nogmaals goed door.
Je zult merken dat het suikerwater nu gebonden is.
Nu kun je met een kwastje,
de 'lak' over het verse fruit of fruit uit blik uitsmeren.
Hieronder een voorbeeld, vóór het geleien:
...en ná het geleien.
Het verse fruit zal nu niet gaan verkleuren of er oud uit gaan zien.
Zo blijft je gebak er lekker fris uit zien.
Gewoon simpel het fruit met de warme gelei besmeren:
En je hebt een mooie presentatie!
Je zult er een tevreden resultaat mee boeken.
Veel plezier met de afwerking van je gebak!
:-)
Hartelijke groetjes,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten