Voor een speciale dag; deze in een hartvorm voor Moederdag!
Een héérlijke frisse traktatie, zónder oven!
Zet de naam erop voor wie de taart bedoeld is.
Bijvoorbeeld je vriend of vriendin, maak hem voor Vaderdag,
of houd de taart zonder naam neutraal.
:-)
De fijne combinatie van verse aardbeien,
met lekkere een frisse yoghurt/kwark!
Gedecoreerd met verstevigde slagroom en suikerhartjes.
Ik had een beetje tijdgebrek, maar wilde je deze taart toch niet onthouden...
Gewoon, omdat hij zó lekker en makkelijk is, zonder oven, en snel klaar!
En dit is wat je nodig hebt:
Dit is de hoeveelheid voor een grote ronde vorm.
Doordat ik een hartvorm met kleinere inhoud heb gebruikt,
had ik genoeg voor 2.
Ik heb de rest in cupcake vormpjes verdeeld.
- 350 gram yoghurt
- 350 gram kwark
-100 tot 200 gram suiker
- 40 gram aardbeien
- 10 blaadjes gelatine
- 50 ml citroensap
- 300 gram koekjes naar keuze
- 150 gram gesmolten margarine
Voor de decoratie:
- een aantal extra aardbeien
Klik voor de twee decoraties op de rode linken hierboven.
Eerst maak je de bodem.
Verkruimel de koekjes.
Dat doe je heel gemakkelijk, door met een zwaar voorwerp
op de rol koekjes te slaan, zodat ze verkruimelen.
Niet te hard slaan, anders scheurt de verpakking...
Smelt de margarine ongeveer 1:30 in de magnetron,
en doe daar de koekkruimels bij.
Meng met een vork de margarine door de kruimels...
en maak de kruimels nog wat kleiner met een stamper,
of prik ze kleiner met een vork.
Zorg ervoor dat de margarine en de koekkruimels
goed verdeeld zijn, zodat het aan elkaar blijft als je het samendrukt.
Bekleed in dit geval een hartvorm met bakpapier,
en doe hier de het koekkruimel-mengsel in.
Verdeel het gelijkmatig over de bodem en druk het goed aan.
Schenk de citroensap in een magnetronbestendig schaaltje,
en doe hier de gelatine bij.
Laat dit ongeveer 5 minuten staan.
Ondertussen:
Houd enkele aardbeien apart voor decoratie,
en ontdoe de rest van hun kroontjes.
Prak de aardbeien zonder kroontjes met een vork los.
Maak ze niet helemaal fijn.
Je mag ze straks nog terug zien in de taart :-)
Schenk en schep nu de yoghurt en de kwark in een ruime kom.
Roer ze goed door elkaar met een garde:
Doe er dan de suiker bij, en meng dit goed samen.
En dan kunnen de geprakte aardbeien erbij:
Meng deze er ook goed door met de garde.
De gelatine is geweekt.
Zet het schaaltje ruim een minuut in de magnetron.
Het citroen/gelatinemengsel moet daarna goed vloeibaar zijn.
Roer het even door elkaar met een vork.
Giet de nog hete, goed vloeibare gelatine,
met je ene hand in het aardbeien- yoghurt/kwark mengsel,
en met andere hand, roer je er gelijktijdig stevig met de garde door.
Zo kan de nog vloeibare gelatine zich goed verdelen door het mengsel.
Giet het mengsel nu over de koekbodem.
Vouw de randen van het bakpapier netjes langs de randen,
zodat er zo min mogelijk plooien in het gebak komen.
Zet de taart ruim twee uur in de koelkast.
Zelf heb ik het een middag in de koelkast gezet.
De aardbeien-yoghurt/kwarktaart is mooi opgesteven!
Nu kun je hem decoreren naar creativiteit en eigen inzicht :-)
Ik heb de taart met toefjes verstevigde slagroom versierd,
en daarin een paar suikerhartjes gestoken,
en er heerlijk verse aardbeien bij gelegd:
Om er een échte Moederdag taart van te maken,
uiteraard 'mama' erop!
Ik heb met letter-uitsteekvormpjes eerst de letters
op hun plaats op de taart, licht ingedrukt.
Daarna heb ik gekleurde suiker uitgeprikt.
Klik voor mijn recept maar op de rode link hierboven.
Ik had wat tijdgebrek, daarom heb ik de lettertjes helaas niet
in de oven kunnen laten harden.
Het resultaat is daardoor dat de lettertjes iets zijn uitgelopen,
door het vocht van de taart.
Het best kun je dus de lettertjes van te voren maken,
zoals ik de suikerhartjes heb gemaakt.
In dit geval gaf het niet...
We hebben deze taart heerlijk als toetje gegeten :-)
Een heerlijke frisse yoghurt/kwarktaart met verse aardbeien!
Met een extra feestelijk tintje voor een bijzondere dag!
Klik hieronder voor de recepten:
Hartelijke groetjes,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten