zondag 19 augustus 2012

Chocoladekoekjes met stukjes witte chocolade

Het 'verzoek recept' van onze jongste dochter Jerusha :-)
Haar lievelings koekjes...
We hebben ze gezellig samen gemaakt!
...en daarna fijn met het hele gezin opgepeuzeld,
met een lekker bekertje limonade erbij:-)

Ik heb voor haar de volgende ingrediënten
klaargelegd en afgewogen:
- 300 gram witte chocolade
- 225 gram margarine
- 400 gram suiker
- 2 eieren
- 250 gram bloem
- 65 gram cacao
- 1 theelepeltje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel vanillesuiker

Doe de margarine in een grote kom die tegen de magnetron kan.
Zet de schaal ongeveer 30 seconden in de magnetron:
Roer de margarine even glad:
En doe de suiker erbij:
Roer de suiker er doorheen:
Doe nu de eieren erbij:
Roer ook de eieren er doorheen:
Jerusha heeft ondertussen de witte chocolade in stukjes gesneden:
- Natuurlijk onder toeziend oog van mij :-)
Ik heb de bloem, cacao, zout, bakpoeder
en vanillesuiker bij elkaar gedaan:
En Jerusha heeft het het met een vork door elkaar gemengd:
Het bloem-mengsel bij het margarine mengsel doen:
En dit eerst mooi door elkaar roeren.
Dit gaat het beste met een stevige pollepel:
...en daarna met de handen door elkaar kneden:

Dit vond Jerusha mooi om te doen :-)
Even lekker kliederen ;-)
( Met een mixer kan dit natuurlijk ook als je het zelf doet)
En dan kunnen de stukjes witte chocolade erbij:
Roer deze er mooi gelijkmatig doorheen:

Het deeg is makkelijker tot koekjes te vormen als het even in de koelkast gaat.
Jerusha heeft het deeg eerst op plastic gelegd,
om het daarna in dat plastic te verpakken voor in de koelkast.
Meteen in 2 lange repen deeg, zodat de lengtes in de koelkast passen,
en het deeg daarna in plakjes gesneden kan worden.
Mooie smalle rollen deeg gemaakt en in het plastic gewikkeld;
in de koelkast gelegd tot het stevig aanvoelt.

Dit deeg hebben we gemaakt met een buitentemperatuur
van ruim 30 graden...
 Binnen was het ook behoorlijk warm...

Het deeg was daardoor slapper dan normaal
en kon wel wat koelte gebruiken waardoor het steviger werd :-)
Daarom heb ik het een ochtendje in de koelkast gelegd.
Zet de oven ongeveer 10 minuutjes voor het bakken aan op 175 - 180 graden.

Neem het deeg uit de koelkast.
Jerusha heeft -ook weer onder toeziend oog van mij :-)  -
het deeg in plakjes gesneden:
... en op een met bakpapier bekleedde bakplaat gelegd:
Ze vond het leuk om de koekjes plat te maken:
Een bakplaat vol, klaar voor de oven :-)
Zet de koekjes 10 tot 12 minuutjes in de oven.
Laat ze op de bakplaat eerst iets afkoelen,
en leg ze dan op een rooster om verder stevig te worden:
...rechts boven in de hoek mist een koekje...

.... die is Jerusha aan het voorproeven :-)

...een brede glimlach van Jerusha!
Het koekje is goedgekeurd :-)
We hebben er met het hele gezin van genoten,
en alle 36 koekjes zijn dezelfde dag nog opgegaan :-)
Heerlijke zelfgemaakte chocoladekoekjes met stukjes witte chocolade!
Gezellig en lekker met een glas limonade erbij
... en de kinderpret is compleet :-)
Dit was Jerusha haar 'verzoek recept'.
Een eenvoudig receptje en heel gezellig om samen te maken!

Ik begrijp het wel:
...ze smaken naar meer :-)

Hartelijke groetjes,

Geen opmerkingen: