Een heerlijke verjaardagstaart of zomaar lekker tussendoor!
Hieronder een kleinere variant.
Ook superhandig voor 'gewoon' een koffie visite.
Maak eerst de cake.
Je kunt voor een lekker en luchtig recept klikken op de link hierboven.
De cake die je voor deze taart maakt, is in te vriezen.
Dat is ook heel handig als je later bijvoorbeeld kleinere taartjes wilt maken.
En dan de vulling.
Dit heb je nodig voor de slagroom:
- 3 pakjes slagroom van 2 dl.
- 4 blaadjes gelatine
- 4 tot 5 eetlepels suiker
- een zakje vanillesuiker
Voor de ananas en chocolade:
- 1 verse ananas of een blikje ananas
( Ananas uit blik is wat zoeter dan een verse ananas.)
- 3 blaadjes gelatine
- 75 tot 100 gram pure chocolade
Klop eerst de slagroom stevig volgens mijn recept:
slagroom verstevigen ( 1 pakje slagroom, 1 1/2 blaadje gelatine)
maar nu gebruik je 3 pakjes en 4 blaadjes gelatine.
( Om mijn methode voor het verstevigen te zien,
klik dan op de rode link hierboven.)
Als je de slagroom geklopt is, laat je het in de koelkast stevig worden.
Neem er daarna 1/3 deel vanaf om later de taart te decoreren.
Zet beide delen voor gebruik dan weer in de koelkast.
Rasp ondertussen de chocolade grof:
Maar je kunt de chocolade ook op deze manier in grovere stukjes maken:
Net als in het recept: marshmallow-cake-ijsjes
Breek de chocolade in een magnetron schaal in zo klein mogelijke stukjes
en zet de schaal 20 tot 30 seconden in de magnetron.
Snijd daarna de chocolade in zo klein mogelijke stukjes.
Houdt wat chocolade stukjes apart voor decoratie.
Zet de chocolade in de koelkast voordat je het gaat gebruiken.
Wil je verse ananas in de taart?
Snij de schil er rondom af...
...haal met een scherp mesje de pitten eruit:
Snij de ananas in mooie plakken van ongeveer 1 1/2 cm dikte:
... en haal met een appelboor de middelste harde kern eruit.
Laat de schijven vervolgens in een vergiet, boven een schaaltje
uitlekken.
Netjes afgedekt in de koelkast bijvoorbeeld...
Als de ananas uit is gelekt,
snij je 4 ringen in kleine stukjes,
en leg deze nog even in een vergiet boven en schaal.
Houdt een aan aantal stukjes verse ananas apart om te decoreren.
Of je draai simpel een blikje ananas open.
:-)
Zet dan een vergiet op een schaal,
en giet het blikje daarin leeg.
:-)
Op de foto hieronder:
De grof gehakte pure chocolade
en de verse ananas, in stukjes gesneden:
Nu alles klaar staat kun je beginnen om de vulling te maken.
Neem een ruime schaal, doe daar de 3 blaadjes gelatine in
en zet deze ruim onder water.
Laat dit minimaal 5 minuten staan.
Schenk dan het meeste water eruit,
zodat je ziet dat de gelatine het water heeft opgenomen.
Verwarm de geweekte gelatine 20 tot 30 seconden in de magnetron.
Laat dit even afkoelen, maar zorg dat het vloeibaar blijft.
Pak nu de ananas erbij...
en houdt een aantal stukje apart, genoeg voor decoratie.
... en meng dit goed door de vloeibare gelatine:
Als de gelatine de neiging heeft al iets te gaan geleren,
zet dan de kom nog even 10 seconden in de magnetron.
Haal de slagroom uit de koelkast,
en meng het ananas-gelatine mengsel in gedeelten door de stevige slagroom:
En daarna de geraspte chocolade.
Houdt een beetje achter voor decoratie.
Of de grof gehakte chocolade erdoor heen:
Zo is het mooi gemengd:
Zet de vulling ongeveer 2 uur in de koelkast.
Hierdoor kan de gelatine die je bij de ananas hebt gedaan geleren,
en wordt de vulling steviger.
Pak nu de cake-plakken erbij en bestrijk de onderste plak
met ongeveer 1/3 van het ananas/chocolade/slagroom-mengsel:
Leg dan de tweede plak cake erop, druk het lichtjes aan
en bestrijk het met een zelfde hoeveelheid vulling als het eerste.
Strijk het netjes over de cake uit.
Neem nu de laatste en afsluitende plak cake.
Leg die er ook weer bovenop, druk vervolgens weer lichtjes aan,
en doe het laatste gedeelte van de vulling erop:
Strijk vervolgens netjes de vulling over en langs de zijkanten,
zodat de plakken cake mooi bedekt zijn:
En dan kun je naar eigen inzicht gaan decoreren
met de verstevigde slagroom die je apart hebt gehouden.
Leg op regelmatige afstand stukje ananas in de toefjes slagroom
en verdeel een aantal stukjes in het midden van de taart.
Strooi wat geraspte en gehakte chocolade over de slagroom en ananas:
Je kunt als mooie afwerking langs de onderrand van de taart
ook nog wat chocolade stukjes drukken.
Strooi daarvoor wat chocolade langs de rand...
... en schuif het met een mes tegen de onderrand, en druk het aan.
-Dit is een foto van de taart met verse ananas en gehakte chocolade.-
En hieronder is de taart met ananas uit blik en geraspte chocolade.
De cake die ik voor deze taart gebruik is heel goed in te vriezen.
Van de grote plak cake die ik in 3-jen heb verdeeld,
heb ik een deel gebruikt voor een kleinere taart.
Eén van deze repen heb ik ook in 3-jen gesneden,
en net zo met de vulling gestreken als de grote taart.
Altijd handig voor een lekkernij bij de koffie gewoon tussendoor
:-)
Jerusha heeft mij geholpen met de versiering langs de onderrand
:-)
En zie hier:
Een leuk klein taartje voor zomaar tussendoor:
Een vrolijke opmaak met gezellige slingers:
En een wat meer chique versiering en presentatie:
En daar is hij weer:
De grote taart.
Klaar om aan te snijden.
:-)
Een heerlijk stuk Deense ananas/chocolade taart.
Met tussen de vulling prachtige luchtige cakelaagjes!
Een feestelijke taart om te serveren tijdens een verjaardag :-)
Hartelijke groetjes,
Terug naar boven
Geen opmerkingen:
Een reactie posten