Héérlijk en eenvoudig: zelfgemaakte amandelspijs!
Een klein en vlug receptje.
En dit heb je hiervoor nodig:
- 250 gram amandelen, met en/of zonder vliesjes
- 250 gram suiker
- 1 ei
- scheutje citroensap
- een paar druppels amandel essence
Doe de hele amandelen en de suiker in een hak molentje:
Maal de amandelen met de suiker.
Het zal niet superfijn worden, maar dat hoeft niet,
want dan zou het marsepein worden.
En daarbij is het juist lekker als het een iets grovere structuur heeft,
dan kant en klare amandelspijs!
De amandelen zijn samen met de suiker gemalen:
Doe dit mengsel in een kom,
zodat je de ruimte hebt om de andere ingredienten erbij kunt doen.
Breek het ei open boven het amandel / suiker mengsel en
doe er ook ongeveer een eetlepel citroensap bij
en een aantal druppels amandel essense.
Meng dit allemaal heel goed door elkaar.
Dat kan met een vork, maar als je het met je handen doet,
kun je alle ingredienten goed door elkaar kneden.
De amandelspijs is nu klaar.
Je kunt de amandelspijs meteen gebruiken,
maar 'beter' is het om de spijs verpakt in plastic een
aantal dagen tot een week te laten rijpen.
De smaken van de amandelen en de suiker kunnen zich dan goed vermengen:
Het is héérlijk om deze amandelspijs te verwerken
in bijvoorbeeld brood en/of koek!
Ik heb deze spijs gebruikt om oranjekoek te maken.
In deze koek heb ik ook
zelf geconfijte mandarijnschilletjes verwerkt,
Klik voor deze recepten op de rode linken hierboven.
Een heerlijke variant op amandelspijs is:
Klik ook voor dit recept op de rode link hierboven :-)
Hartelijke groetjes,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten