Super handig, en meer malen te gebruiken :-)
En dit is wat je nodig hebt:
- een leeg en schoongemaakt melk-karton
- aluminiumfolie
- een schaar
- 1 vol kartonnen pak melk
- bakpapier
En zo ga je aan de slag:
Knip de voor en achterkant van het karton eraf,
en bewaar deze.
Haal, als dat er aan zit, het schenktuitje eruit:
Neem een stuk aluminiumfolie van ongeveer 4 keer zo breed
als de zijkant van het karton,
en leg dat aan de binnenzijde van het losgeknipte pak:
Zo is het van bovenaf gezien:
Wikkel het aluminiumfolie om de rand heen,
zodat er geen karton meer te zien is.
Neem nog een stuk folie:
...en wikkel op dezelfde manier
de andere zijkant in het folie:
Doe hetzelfde met de smalle kartonnen kanten:
Neem nu de voorkant van het pak, dat je eruit hebt geknipt,
en leg dit op een ruim stuk aluminium:
Wikkel het rechte stuk karton helemaal in de folie:
...
...rondom...
En vouw de zijkanten langs het karton netjes naar het midden:
Keer het ingepakte stuk karton om
zodat de gevouwen kanten op het werkvlak liggen:
... en leg het als bodem onder de ingepakte rand.
Gebruik de losse bodem als extra stevigheid
voor het baksel dat je gaat bereiden,
en als mal om deeg mee uit te snijden.
Voor bijvoorbeeld héérlijke gevulde speculaas
Pak nu het bakpapier en het volle pak melk erbij:
Neem een stuk bakpapier, dat ruim over het volle pak past:
... en vouw het aan de zijkanten netjes in als een kadootje:
De beide zijkanten mooi naar binnen gevouwen:
Doe dit zelfde met de ander zijkant.
Draai daarna het pak om,
vouw het bakpapier mooi om het pak heen,
en neem daarna het volle pak eruit...
... leg vervolgens het gevouwen bakpapier in
de met aluminium beklede vorm:
Vouw daarna de randen van het bakpapier over de buitenranden
van het met aluminium beklede melk-karton.
... en klaar is je eigen gemaakte bakblik!
Dit is meerdere malen te gebruiken :-)
Een hele mooie maat om bijvoorbeeld
gevulde speculaas in te maken !
Heel veel bakplezier :-)
Hartelijke groetjes,
Terug naar boven
1 opmerking:
Hallo,
wat een mooie creatie, maar is het ook veilig om in de oven te doen?
groetjes Kristian
Een reactie posten