Een prachtig en gezellig dessert voor Pasen!
En dit is wat je nodig hebt:
Maak een avond of een dagdeel van te voren de onderstaande recepten,
De chocolade vul eieren zijn dan mooi stevig geworden,
en de banketbakkersroom goed is afgekoeld.
Maak eerst deze leuke chocolade vul-eieren van:
Puur, melk en /of witte chocolade
Je kunt zien hoe dit moet door op de rode link hieronder te klikken:
En:
- Banketbakkers-room, zodat deze af kan koelen.
Maak de variant waar je mee bakken kunt, want anders wordt het te stevig.
Reken een ruime eetlepel room per chocolade vul-ei
- Om de banketbakkers-room een beetje extra aan te kleuren,
eventueel wat gele voedingskleurstof.
Maak ook de heerlijke Witte chocolade truffel- crème
van te voren:
En zo maak je van de chocolade vul-eieren,
een leuk dessert:
Knip voorzichtig een gaatje in het ballonnetje,
en laat de lucht eruit:
Verwijder behoedzaam het lege ballonnetje uit het chocolade-ei.
Houdt de chocolade niet te lang in je handen, anders smelt het,
en dat is jammer.
... Breek rondom wat chocolade van de rand,
zodat er een ruime ingang ontstaat.
Je kunt die stukjes chocolade gewoon in de binnenkant van het ei laten.
Dat wordt straks gewoon lekker samen met het dessert opgegeten.
Doe de witte chocolade truffel-crème in een spuitzak
met een glad opzet stukje,
en spuit daarmee de vulling in het chocolade ei:
Strijk de witte chocolade truffel-crème
met de bolle kant van een lepel glad:
Reken per chocolade ei een ruime eetlepel banketbakkersroom:
...en kleur dit eventueel bij met gele voedingskleurstof.
Dit om het contrast te vergroten, en het op een eidooier te laten lijken:
Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met een heel smal mondje:
Maak eventueel eerst een kuiltje in het midden
van de witte chocolade truffel-crème,
en duw daar het spuitmondje, tot op de bodem van het chocolade-ei.
... zoals hieronder te zien is:
Je kunt ook na afloop van het inspuiten een kuiltje maken:
Door het kuiltje in de witte chocolade truffel-crème,
kun je wat meer banketbakkersroom als 'dooier' maken.
Een gezellig, leuk en héérlijk Paas dessert!
Een leuk chocolade vul-ei,
gevuld met witte chocolade truffel-crème en banketbakkersroom
Ik wens je plezier met voorbereiding,
en hele fijne en Gezegende Paasdagen!
:-)
Hartelijke groetjes,
1 opmerking:
Hallo Jacqueline,
heb je heerlijke eieren met Pasen geprobeerd te maken. De ballonnetjes knapten steeds, en plakten aan de binnenkant van de eieren, ben wel een paar uur aan het priegelen geweest. Het resultaat zag er ook minder mooi uit dan dat van jou. Maar toch waren ze heerlijk. Bedankt!
Trudi Montizaan
Een reactie posten