donderdag 6 december 2012

Kerstkransjes

...prachtig gedecoreerd met kerst-suiker :-)
Van heerlijk koekdeeg met roomboter!
Ook heel leuk om in de boom te hangen :-)

Gebruik voor deze gezellige kerstkransjes:
- een grote bloemvormige uitsteekvorm
- een kleien bloemvormige uitsteekvorm
- een beetje losgeklopt ei om te bestrijken
- een beetje ( licht geroosterde) amandelschaafsel voor op de bakplaat

Zet de oven alvast aan op 175 graden.

Leg een stuk plastic op je werkvlak en rol het deeg uit:

Neem nu de twee koekjes stekers.
Een grote en een kleintje.

Prik de koekjes zo uit als op de foto hieronder.
Het kleinste wordt straks een gat in het midden van het koekje.

Haal de rest van het deeg om de koekjes weg,
en haal straks ook het binnenste eruit, zodat je een kransje overhoud.

Doordat er plastic onder ligt, kun je de kerstkransje
makkelijk van het werkvlak afpakken.
In het uitsteek-koekjes deeg recept heb je het halve ei bewaard.
Gebruik dit nu gebruiken om de koekjes te bestrijken:
Leg wat kerst-suiker op een schaaltje,
en druk daar lichtjes de met ei bestreken kant van het kransje in:
Leg steeds op de bakplaat een cirkeltje
(eventueel van te voren licht geroosterde) amandelschaafsel,
en leg daar bovenop het kerstkransje:
Een vrolijk geheel...
Nu kan de bakplaat met kerstkransjes 15 tot 20 minuten in de oven:
Prachtige gekleurde kerstkransjes :-)
...en met een strikje eromheen,
kun je ze ook gezellig in de kerstboom hangen :-)

Hele vrolijke kerstkransjes van koekdeeg met roomboter
en gezellig gedecoreerd met kerst-suiker!
Om gezellig bij de koffie of thee of chocolademelk te serveren,
of leuk om in de kerstboom te hangen :-)

Ik wens je gezellige, sfeervolle en gezegende kerstdagen!

Hartelijke groetjes,

Geen opmerkingen: