Een súper makkelijke no-bake chocolade-'cake'
Dit keer even een snelle 'up-date'
omdat mijn vriendin Verona vandaag naar het recept zocht
:-)
Ik heb deze arretjescake met een laagjes
witte chocolade roomkaas botercreme afgewisseld.
:-)
Een snelle up-date heb ik beloofd,
dus hier meteen de ingrediënten:
- 150 gram boter ( of margarine)
- 50 gram pure chocolade
- 200 gram bruine suiker
- 60 gram cacaopoeder
- 200 gram koekjes
( ik heb speculaasje gebruikt,
maar het kan ook met gewone biscuitjes)
Breek de koekjes in stukjes, en hou dit apart.
Doe de boter of margarine in een kom...
...samen met de pure chocolade, en smelt dit samen in de magnetron:
Roer dit goed door elkaar:
Doe nu de bruine suiker erbij:
...en de cacaopoeder:
Meng dit goed door elkaar:
Doe de stukjes koek er nu bij:
En meng dit goed door elkaar,
zodat alle stukjes koek goed bedekt zijn met het chocolademengsel:
Bekleed een cakeblik met bakpapier,
en doe hier het chocolade koekmengsel erin.
Strijk het met de bolle kant van een lepel glad:
Vouw het bakpapier er over dicht, en zet het in de koelkast.
Zet de arretjescake een nachtje in de koelkast,
zodat deze goed stevig kan worden:
Ik heb zoals boven geschreven de laagjes arretjescake
afgewisseld met witte chocolade roomkaas botercreme
Een lekker makkelijke chocolade 'cake'
waar je geen oven bij nodig hebt.
Deze lekkernij valt bij iedereen in de smaak!
:-)
Een snelle up-date,
omdat mijn vriendin Verona naar dit recept zocht vandaag.
:-)
Geniet er lekker van!!
Hartelijke groetjes,
6 opmerkingen:
Nu nog een gehele witte arretjescake;)
Beste Jacqueline,
Allereerst complimenten voor je veelzijdige website!
Omdat ik hier op de site geen contactgegevens van je kon vinden heb ik je onlangs een bericht gestuurd op Facebook (privé profiel) met betrekking tot een domeinnaam die wellicht interessant voor je is.
Mocht je interesse hebben dan hoor ik graag van je.
Groet,
Leon
Beste Leon,
Bedankt voor je compliment!
Ik zal op mijn facebook je privébericht zoeken. Goed dat je mij er op attendeert. Had het nog niet gezien.
Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind
Complimenten, het ziet er erg lekker uit. Kan ook vast wel met witte chocolade?
Hallo Martine,
Bedankt voor je vriendelijke reactie :-)
Het kan zéker met witte chocolade, maar als je het helemaal wit zou willen houden, zou ik witte basterdsuiker gebruiken, en geen cacaopoeder.
Ik zal dit binnenkort ook zelf eens uitproberen :-)
Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind
Wat Leuken hopelijk lekker ik ga het met mijn kinderfeestje eten(ik word 12).leuk klusje om te doen. Tip: doe er leuke versiersels op
Een reactie posten