De taart voor Tabita haar 18- de verjaardag :-)
De taart is gemaakt van 3 lagen prachtige luchtige cake
Met daartussen een laagje:
Tabita is dól op perzik, vandaar dat ik de perzik curd heb gemaakt.
Maar je kunt ook banketbakkers-room
of bijvoorbeeld
gebruiken als vulling.
De taart is bedekt met:
Deze heb ik gekleurd met paarse voedingskleurstof.
En dan de All-stars:
De binnenkant van de All-stars heb ik gevormd van:
Hoe je het All-stars-patroon maakt, zie je hier:
De grijze buitenkant en de witte delen,
de ringetjes, en veters van:
De stiknaden zijn van suikerlijm,
maar dan zonder citroensap en water.
Het water heb ik weggelaten, om de lijm dik te houden,
en de citroensap omdat ik de smaak niet vond passen bij de rest.
De zwarte randjes rond de zool is gemaakt van royal icing
( Dit recept volgt)
En het 'Converse All-stars' logootje
heb ik gemaakt met deze techniek:
maar dan met een héél fijn kwastje.
Voor het beschilderen heb ik voedingskleurstof
met een héél klein beetje vodka gemengd.
Hierdoor wordt de voedingskleurstof vloeibaarder,
de alcohol vervliegt eigenlijk direct,
en daardoor droogt de schildering sneller.
En dan zijn er nog de 'Studs' van witte chocolade rolfondant
Het 'lint' met haar naam en leeftijd erop,
heb ik van rolfondant met gelatine gemaakt.
Tabita haar naam heb ik ook met voedingskleurstof,
verdund met een héél klein vodka geschilderd.
De complete taart van bovenaf gezien :-)
... en toen was ze jarig!
De 19-de juni werd onze middelste dochter Tabita 18!
:-)
Ze was enorm blij met haar taart.
De All-stars vond ze súper!
De studs vond ze ook helemaal geweldig :-)
...
:-)
En dáár maak je uiteindelijk een taart voor:
... aansnijden en nuttigen!
:-)
Nog 1 maal de complete All-stars / Graffity / Studs verjaardagstaart
die ik voor Tabita heb gemaakt :-)
Was heel leuk om deze taart te maken.
De eerste van de bijzondere verjaardagen van onze 3 dochters!
Volgende week zondag, de 21ste juli wordt Jerusha 10 jaar.
En onze oudste dochter Rachel wordt 28 augustus 21 jaar.
Ondertussen in 'Huize Voordewind':
Een beetje in de 'vakantie-modus,
en ondertussen toch actief met recepten bedenken en maken
voornamelijk nu voor onze kids...
Tussendoor probeer ik aanvullende recepten
en technieken op mijn blog te zetten.
Zoals perzikcurd ( inmiddels op mijn blog), en de royal icing.
En hoe je het patroon voor de All-stars maakt zie je hier:
Ik wens iedereen een hele fijne vakantie.
Hetzij op pad, rundhausen, balkonia of tuinezië.
Vooral genieten :-)
Hartelijke groetjes,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten