Mooi stevige banketbakkersroom geschikt voor ná het bakken.
Prachtige stevige banketbakkersroom,
om bijvoorbeeld eenvoudige banket-botercrème te maken,
of Zwitserse room.
De andere banketbakkers-room op mijn site
is geschikt om mee te bakken.
Deze stevige room is bedoeld om te gebruiken ná het bakken,
dus om gebak achteraf mee te vullen.
Als je deze stevige banketbakkersroom méé bakt,
wordt deze namelijk te droog.
En dit heb je nodig voor de stevige banketbakkers-room:
- 1/2 liter melk ( magere / halfvolle of volle)
- 4 eierdooiers
- 40 gram bloem
- 40 gram custardpoeder
- 2 zakjes vanillesuiker
- 200 gram suiker
En zo begin je:
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een magnetronschaal:
Roer dit goed door elkaar...
... en zet dit 2 minuten in de magnetron.
Het resultaat zie je hieronder:
Roer het nu goed door met een garde:
... en zet het nogmaals 2 minuten in de magnetron.
Het is nu al steviger geworden:
Ga er nu met een staafmixer doorheen,
om de ontstane klontjes door de hete massa op te laten nemen:
Het is nu weer een glad mengsel.
Zet het opnieuw ongeveer 2 minuten in de magnetron...
De banketbakkersroom écht heel stevig aan het worden:
De foto hieronder is,
om de laten zien hoe stevig de room nu is:
Ga er nogmaals met een staafmixer doorheen,
tot het weer een mooi glad geheel is.
Alles is goed door elkaar heen gemengd,
en dus zonder klontjes:
Zet het nog 1 maal in de magnetron voor 1 tot 2 minuutjes.
Het is nu mooi glad gekookt:
Nog 1 maal voor de afwerking de staafmixer er doorheen:
En zie hier:
Een hele mooie stevige banketbakkers-room.
Dek de room af, en laat het lekker afkoelen:
Een prachtige stevige basis voor:
- eenvoudige banket-botercrème
- Zwitserse room
Ook héérlijk om bijvoorbeeld soesjes mee te vullen,
of een koekbodem mee te bedekken om daarna met vruchtjes te beleggen.
Dit zijn maar een paar voorbeelden voor deze verrukkelijke
stevige banketbakkers-room
Wil je een banketbakkers-room geschikt om mee te bakken,
klik dan op de rode link hierboven
Hartelijke groetjes,
Terug naar boven
Prachtige stevige banketbakkersroom,
om bijvoorbeeld eenvoudige banket-botercrème te maken,
of Zwitserse room.
De andere banketbakkers-room op mijn site
is geschikt om mee te bakken.
Deze stevige room is bedoeld om te gebruiken ná het bakken,
dus om gebak achteraf mee te vullen.
Als je deze stevige banketbakkersroom méé bakt,
wordt deze namelijk te droog.
En dit heb je nodig voor de stevige banketbakkers-room:
- 1/2 liter melk ( magere / halfvolle of volle)
- 4 eierdooiers
- 40 gram bloem
- 40 gram custardpoeder
- 2 zakjes vanillesuiker
- 200 gram suiker
En zo begin je:
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een magnetronschaal:
Roer dit goed door elkaar...
... en zet dit 2 minuten in de magnetron.
Het resultaat zie je hieronder:
Roer het nu goed door met een garde:
... en zet het nogmaals 2 minuten in de magnetron.
Het is nu al steviger geworden:
Ga er nu met een staafmixer doorheen,
om de ontstane klontjes door de hete massa op te laten nemen:
Het is nu weer een glad mengsel.
Zet het opnieuw ongeveer 2 minuten in de magnetron...
De banketbakkersroom écht heel stevig aan het worden:
De foto hieronder is,
om de laten zien hoe stevig de room nu is:
Ga er nogmaals met een staafmixer doorheen,
tot het weer een mooi glad geheel is.
Alles is goed door elkaar heen gemengd,
en dus zonder klontjes:
Zet het nog 1 maal in de magnetron voor 1 tot 2 minuutjes.
Het is nu mooi glad gekookt:
Nog 1 maal voor de afwerking de staafmixer er doorheen:
En zie hier:
Een hele mooie stevige banketbakkers-room.
Dek de room af, en laat het lekker afkoelen:
Een prachtige stevige basis voor:
- eenvoudige banket-botercrème
- Zwitserse room
Ook héérlijk om bijvoorbeeld soesjes mee te vullen,
of een koekbodem mee te bedekken om daarna met vruchtjes te beleggen.
Dit zijn maar een paar voorbeelden voor deze verrukkelijke
stevige banketbakkers-room
Wil je een banketbakkers-room geschikt om mee te bakken,
klik dan op de rode link hierboven
Hartelijke groetjes,
Terug naar boven
5 opmerkingen:
Eindelijk een goede, duidelijke Nederlandse website/blog met allerlei dingetjes die ik leuk vind. Al eerder b.b.room geprobeerd te maken in de pan, dat was een mislukking helaas. Dus vanavond deze proberen. Heb je misschien ook een recept voor soesjes? Ga zo door. Groetjes, Kelly
Ik ben het helemaal met bovenstaande eens. Tip: budget vanillesuiker maken is echt heel makkelijk. Neem een goed afsluitbare pot, doe hierin kristalsuiker en een vanillestokje. Laat dit gewoon staan en gebruik het als je het nodig hebt, altijd vanillesuiker bij de hand.
Wel erg veel suiker volgens mij??
Hallo 'anoniem' :-)
Je kunt zelf bepalen hoeveel suiker je er in doet. Deze verhouding vind ik lekker, maar je kunt er ook minder in doen.
Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind
Dank jullie wel 'anoniem' en Liloo voor jullie compliment!... Ook bedankt voor de aanvulling over de vanillesuiker!
Vreemd: dit bericht is mij helemaal ontgaan, vandaar de mega late reactie!
Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind
Een reactie posten