Een eerder recept dat ik geplaatst heb is deze speculaas én taaitaai kruidenmengsel.
Nu heb ik een kruiden samengesteld dat speciaal voor speculaas is:
Het eerder geplaatste recept is wat pittiger vanwege de foelie.
Ook lekker, maar wat steviger van smaak.
En de anijs typeert taaitaai weer meer,
vandaar dat ik deze uit het onderstaande recept heb gehouden.
Hier is de samenstelling voor dit kruidenmengsel,
speciaal voor speculaas:
- 10 gram kaneel ( 8 tot 10 theelepels)
- 2 gram nootmuskaat ( een zuinig theelepeltje)
- 2 gram kruidnagel ( ook een zuinig theelepeltje)
- 1 gram gember ( 1 theelepel)
- 1 gram kardemom ( een zuinig theelepeltje
- 0,5 gram koriander ( net als boven, een zuinig theelepeltje)
Deze speculaaskruiden heb ik in het vorige recept verwerkt:
Nu kun je de pepernoten en/of koekjes zo maken zoals ikzelf dat deed.
Heel veel bakplezier!
Hartelijke groetjes,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten