maandag 28 januari 2013

Witte chocolade / roomkaas taart (rijke monchoutaart)

De vulling is te gebruiken als taartvulling maar ook als dessert!
Héérlijke witte chocolade/roomkaas ( monchou)
in combinatie met kersengelei!

En dit heb je nodig om deze heerlijke taart te maken:

Voor de bodem:
Klik voor het recept op de rode link hierboven.
Neem voor deze taart, de helft van het recept.

Voor de vulling:
- roomkaas van 200 gram
- 4 blaadjes gelatine
- 150 tot 200 gram witte chocolade

En de kersengelei
Klik voor het recept op de rode link hierboven,
en neem 2 maal de hoeveelheid.
Dus een grote pot.

Deze hoeveelheden hierboven zijn voor een springvorm
van ongeveer 28 cm doorsnee.
Voor de grote taart op de foto heb ik 3x deze hoeveelheid genomen.
Hier heb ik een bakblik van ongeveer 35 bij 25 gebruikt.

En zo ga je aan de slag:
Bereid de verstevigde slagroom minimaal een dagdeel
of het liefst een avond van te voren:
7 25 gelatine dor direct de slagroom kloppen tot stijf P1010027
Klik om te zien hoe dit moet, op de rode link hierboven

Bereid ook de speculaaskoek minimaal een dagdeel van te voren.
Zodra deze is afgekoeld, maak je de bodem.
Klik op de rode link hierboven voor het recept.

Als de bodem klaar is, en de slagroom stevig,
ga je op deze manier verder:

Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
Lees hoe je de gelatine weekt, in het recept:
Slagroom verstevigen
Klik hiervoor op de rode link hierboven.

Doe de roomkaas in een mixkom:
En klop het los met de mixer:
Zet de geweekte gelatine 20 seconden in de magnetron,
en giet dit al mixende bij de roomkaas:
Mix de warme en vloeibare gelatine goed door de roomkaas:

Smelt ondertussen de witte chocolade zo:
Zet de schaal met de witte chocolade 0:30 seconden in de magnetron,
en roer even de blokjes om.
Zet de schaal nogmaals 0:30 seconden in de magnetron,
en roer er weer doorheen.
Het zal nu al meer vloeibaar zijn.

Je zult het waarschijnlijk voor een 3de keer
0:30 seconden in de magnetron moeten zetten.

Witte chocolade kan heel snel verbranden,
dus hou het even goed in de gaten!

Als de witte chocolade goed gemolten is ziet het er zo uit:

Zodra de witte chocolade vloeibaar is, giet je het 
- terwijl de mixer nogsteeds draait-,
ook bij de roomkaas:
Laat de mixer ongeveer 2 minuutjes draaien.

Neem nu de verstevigde slagroom erbij,
en doe eerst 100 gram bij het roomkaas-witte chocolade mengsel.
Spatel de slagroom er luchtig doorheen:
Doe het tweede gedeelte slagroom erbij:
En spatel dit er ook weer vlot doorheen:
De witte chocolade-roomkaas vulling is klaar:

-- Voor de grotere taart: -- 
Neem voor een grotere taart 3 pakjes roomkaas:
Mix de roomkaas luchtig met de mixer:
Doe er al mixende, 10 tot 12 blaadjes gesmolten gelatine bij: 

en ongeveer 300 gram gesmolten witte chocolade:

Schraap tussentijds met een spatel langs de zijkanten,
zodat ook dit goed door het mengsel komt:
Meng het mengsel nog eens goed door elkaar...
... en tot zover is het mixen klaar.
Spatel er nu in 3 delen 300 gram verstevigde slagroom doorheen:
Deel 1...
Deel 2...
Deel 3...
...en klaar is de hoeveelheid witte chocolade/roomkaas,
voor de grote taart.

Pak nu de speculaasbodem erbij,
en vouw het plastic er vanaf.

Leg de witte chocolade/roomkaas vulling er op...
... en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem:
Mooi egaal gestreken witte chocolade/roomkaas vulling:
Vouw het plastic weer voorzichtig over de vulling,
en zet het ongeveer 2 uur in de koelkast om op te stijven:
Maak in deze tussentijd de kersengelei,
Laat deze afkoelen en zet het weg tot gebruik.

Zodra de witte chocolade/roomkaas stevig is,
doe je er de kersengelei overheen:
...en verdeel de kersengelei er mooi overheen:
Vouw opnieuw het plastic er overheen,
en zet het weg tot gebruik:
 Om te serveren, snij je er bijvoorbeeld mooie vierkantjes van:

Héérlijk romig, zoet en fris,
deze lekkere witte chocolade/roomkaas taart,
in combinatie met een zalige kersengelei!

Dit is een heerlijke variatie op 1 van de meest bekende taarten!

Heel veel bakplezier,
en genot bij het nuttigen!

Succes verzekerd :-)

Hartelijke groetjes,

Speculaaskoek taart-bodem

Een heerlijke taartbodem van verse speculaas!
Dit is een heerlijke bodem voor verschillende taarten,
die niet in de oven hoeven, maar in de koelkast op moeten stijven.

Hieronder staan en aantal voorbeelden van dit soort taarten.
Deze hebben in hun recept hun eigen lekkere bodem,
maar deze speculaas bodem is ook héérlijk!
Zoals bijvoorbeeld:



En dit is wat je nodig hebt voor de bodem:
- 225 gram margarine
en
- 500 gram speculaasdeeg
Klik voor dit recept op de rode link hierboven

Zet de oven aan op 175 graden.

Begin met het maken van speculaasdeeg.
Maak stukjes van het deeg,
en spreid dit uit over een met bakpapier bekleed bakblik:
Zet het bakblik ongeveer 20 minuten in de oven,
tot de koek mooi bruin is gekleurd en gaar is:
Laat de koekbrokjes afkoelen.
...
en rol ze tot kruimels met een deegroller,
...of sla ze aan stukjes terwijl de koekbrokjes in plastic zak zitten:
De koekkruimels zijn klaar.
Verpak ze in een plastic zak, en leg ze weg tot gebuik. 

Weeg nu in een kom de margarine af:
... en smelt de margarine ongeveer 30 seconden in de magnetron: 
Doe nu de koekkruimels erbij:
...en meng dit goed door elkaar:

Knip een pedaalemmerzak van onder open en aan 1 zijkant los,
en spreid deze uit over de bakvorm die je voor de bodem gaat gebruiken.

Strijk het speculaas/margarine-mengsel over de met plastic bekleede bodem:
Vouw het plastic over het mengsel heen:
...en druk met op deze manier het koek/margarine mengsel
mooi in de hoeken...
en stijk het met de platte hand mooi egaal over het oppervlak:
De speculaaskoek taart-bodem is klaar! 
Zet de koelbodem in de koelkast om de bodem stevig te laten worden.
Hierna kun je er de vulling naar je keuze op maken.

Een paar lekkere recepten die je als vulling kunt gebruiken zijn:


Een lekkere veelzijdige bodem dus :-)
De bodem is er klaar voor :-)

Een koekbodem van heerlijk vers, zelfgemaakt speculaasdeeg !

Heel veel bakplezier,
en lekker smullen van de taart naar je keuze!

Hartelijke groetjes,

Terug naar boven