Een prachtige lekker stevige crème:
Heel lekker tussen de cakelaagjes voor een taart
of om een mooi toefje bijvoorbeeld een cupcake.
In dit geval heb ik deze witte chocolade botercrème
gebruikt als laagjes tussen de cake
en de taart rondom te bestrijken.
Het is eenvoudig te maken receptje,
en dit heb je nodig:
- 250 gram poedersuiker
- 110 gram diamant
- 1 theelepel vanillesuiker
-150 gram witte chocolade
Doe de diamant, de helft van de poedersuiker en de vanillesuiker
in de mixerkom:
Zet het eventueel even 20 seconden in de magnetron
zodat de diamant wat makkelijk te mengen is.
Meng het vervolgens goed door elkaar:
Doe er dan beetje bij beetje de rest van de poedersuiker bij:
En meng het er steeds goed door:
Tot het hele pakje poedersuiker leg is:
Smelt ondertussen de witte chocolade 30 minuten in de magnetron
en roer het goed door tot alle stukjes gesmolten zijn:
Doe de gesmolten witte chocolade door het suikermengsel
en meng het goed door elkaar.
Het resultaat: een mooie stevige creme:
Deze witte chocolade crème heb ik gebruikt
voor de verjaardagstaart van onze oudste dochter.
Ik heb de crème tussen de laagjes gesmeerd
en om de taart mee af te werken.
Klik voor het recept van de taart op de rode link hieronder:
Op deze taart heb ik een eetbare print gemaakt:
Wil je zien hoe ik dat gemaakt heb?
Klik dan op de rode link hieronder:
Hartelijke groetjes,
7 opmerkingen:
Wat is diamant en waar kan je hem kopen?
Hallo Frederique,
Diamant is een hard, plantaardig vet, net als crisco, alleen diamant is een stuk goedkoper, en ik elke supermarkt te koop.
Je kunt het vinden bij de olieën en frituurvetten.
Hartelijke groetjes,
Jacqueline
Hoi Jacqueline,
Ik heb zojuist je recept uitgeprobeerd, maar ik heb nu iets wat meer op kneedbare chocolade lijkt. Fondant-achtig voelt het aan.
Ik heb je recept stap voor stap opgevolgd, maar krijg geen crème. Het lijkt of ik iets vloeibaars mis in het recept.
Overigens smaakt de kneedbare chocolade erg lekker en ik ga het op deze manier ook zeker gebruiken voor figuurtjes of zo. Maar ik wou de crème gebruiken om af te smeren en dat gaat met mijn probeersel niet lukken. Ik hoop dat jij nog een tip hebt wat ik fout heb gedaan.
gr. Carolien
Hallo Carolien,
Het is inderdaad stevig.
Je zou minder stevige vetstof kunnen gebruiken, zoals margarine, of nog zachter, roomboter.
Je zou het basis recept ook wat afkunnen slappen met melk of water.
Heel veel succes!
Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind
Ook hier vraag ik mij af of ik iets anders zou kunnen gebruiken dan diamant?
Hallo,
Bedankt voor je reactie! Je zou een ander plantaardig vet kunnen gebruiken zoals kokosvet. Je moet namelijk een hard vet gebruiken, omdat dat niet zo snel smelt.
Heel veel succes!
Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind
is er ook een gezond alternatief voor diamant? want volgens mij zit dat vol transvetten.
Een reactie posten