Pagina's

zaterdag 24 maart 2012

Chocolade koekdeeg

Dit chocolade koekdeeg heb ik gebruikt om

Je hebt voor dit deeg nodig:
- 225 gram margarine
- 400 gram suiker
- 1 ei
- een zakje vanillesuiker
- 125 gram tarwemeel
- 125 gram bloem
- 50 tot 65 gram cacao
- 1 theelepel bakpoeder
- flinke snuf zout
Doe de suiker en de margarine in een hittebestendige kom,
en zet deze ongeveer een minuutje in de magnetron.
De margarine is gesmolten en roer deze nu
goed door de margarine heen. 
Zo dus:
Nu kan het ei erin, en roer deze er ook goed door.

De natte ingrediënten zijn goed gemengd.
Nu kunnen je de tarwemeel, bloem,
vanille, bakpoeder en snuf zout in een kom. 
Roer dit goed door elkaar.
Dat is goed voor de verdeling door de
boter en suiker.
Nu kun je de droge ingrediënten 
bij de natte ingrediënten doen.
En meng dit vervolgens ook weer goed.
Als alles door elkaar zit,
kun je het nog even goed met je handen mengen.
Zo kun je eventuele klontjes wegkneden.

Het deeg is klaar en in plastic ingepakt.
Laat het deeg op deze manier
eventueel in een koele ruimte
ongeveer 1 - 1 1/2 uur tot rust komen.
Klaar is je chocolade koekdeeg :-)
Klik hier voor mijn variatie voor gewone koekdeeg.

Je kunt een kijkje nemen via de link hieronder,
om te zien hoe ik hier 3D- schaapjes van heb gemaakt.

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen:

Een reactie posten