Pagina's

zondag 26 februari 2012

Gehakt met gefrituurde spagetti

Een leuk en heerlijk 'knabbeltje' bij de spaghetti :-)
Jerusha: 'Mam, als ik later groot ben wil ik dit ook kunnen maken'.
Ik: 'Vind je ze zó lekker?'
Jerusha: 'Ik vind ze héérlijk! Mag ik er nog 1?'
:-)

En zo maakt je ze:

- 500 gram gehakt
- +/- 20 gram Italiaanse kruiden (met zout)
- 1 ei
- Bloem om te bestrooien
- per gehaktballetje ongeveer 3 strengen zelfgemaakte spaghetti.

Meng de Italiaanse kruiden en het ei goed door het gehakt,
en verdeel de hoeveelheid ongeveer in 35 tot 40 balletjes.

Bebloem je handen zodat het gehakt niet kleeft.
Maak van elk stukje gehakt een ovaal plat stukje.

Leg hier 3 strengetjes spaghetti over.

Sluit het gehakt om de strengen heen,

en druk het stevig rond de spaghetti.

Maak op deze manier al de gehaktballetjes klaar.
Zorg dat ze goed bebloemd zijn, niet tegen elkaar aanliggen,
en de laagjes gehakt gescheiden zijn door plastic.

Zet eventueel afgedekt weg voor gebruik.
Hierdoor trekken wel de kruiden lekker door het gehakt.

Verhit een laagje olie in een niet te diepe koekepan.

Als het goed heet is,
frituur je daar met 4 a 5 stuks tegelijk
de gehaktballetjes met stukjes spaghetti in.

Zorg dat de spaghetti niet in het nauw komt.
Het is namelijk nog redelijk breekbaar.

Frituur de gehakt balletjes mooi bruin,
en de spaghetti lekker knapperig :-)

Heerlijk bij de zelfgemaakte spaghetti en saus
gehaktballetjes met spaghetti gefrituurd

Zelf maken, ook met de spaghetti en de saus?
Een heerlijke verzadigende maaltijd :-)

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten